Asian Bavette Roll
Asian Bavette Roll, een rollade gevuld met Aziatische groenten. De Satayrub SE doet de rest van het werk. Leuk om te maken en presenteert zich geweldig om simpelweg wat rijst of noodles!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Rolladetouw
Ingrediënten
- 1 kg Bavette
- 75 gram wortel julienne
- ½ rode ui in halve ringen
- 125 gram tauge
- 3 stengels bosui
- 1 rode peper in dunne ringen
- Satayrub SE
- Oestersaus
- Gehakte hazelnoten
- 6 houten prikkers
Instructies
- Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte op 150 graden.
- Vraag de slager om de Bavette te vlinderen of doe dit zelf door deze over de lengte met lange halen met de punt van het mes doormidden te snijden zodat je de bavette open kan klappen.
- Strooi aan beide zijde de Satayrub SE over de Bavette en druk/wrijf even goed in.
- Verdeel de rode ui, wortel, taugé, bosui en rode peper over de Bavette en rol op.
- Ombind m.b.v. het rolladetouw de Bavette vast zodat deze niet uit kan rollen
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de rollade en leg op het grillrooster. Wanneer deze een kerntemperatuur van 47 graden bereikt mag deze eraf.
- Hak ondertussen de hazelnoten en doe de oestersaus in een bakje. (Dit is ook een goed moment om alvast je rijst of noodles alvast te bereiden)
- Wanneer de bavette de 47 graden kerntemperatuur heeft bereikt mag deze eraf. Stel nu je BBQ in op directe hitte en grill de Bavette bij 180-200 graden nog even af tot 51 graden kerntemperatuur. Laat hierna nog 10 minuten rusten.
- Verdeel nu 6 prikkers over de rollade en verwijder daarna het rolladetouw.
- Snijd nu de rollade door tussen de prikkers, dip een zijde in de oestersaus en daarna in de gehakte hazelnoten. Serveer met rijst/noodles en garneer evt. af met wat koriander/peterselie. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.