BeeHave Burnt Ends
Beheers je maar eens als deze op tafel komen…Burnt ends, misschien wel een van de lekkerste “snoepjes” van de bbq (of oven), lekker als snack of gewoon omdat het kan!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Rookhout (wij hebben 2 handjes cherry chips gebruikt)
- Kernthermometer
- Skillet (gietijzeren pan) / Drippan
- Butcher paper / bakpapier
Ingrediënten
- 1,5 kg Stuk Buikspek zonder zwoerd
- 2-3 el BeeHave 04
- 200 gram Roomboter in klontjes
- 265 ml BBQ saus
- 2 el Donkere bastard suiker
- Snuf Grof Zeezout
Instructies
- Steek de bbq aan met een temperatuur van 120 graden indirecte hitte.
- Snijd de buikspek in dobbelstenen van ongeveer 4 x 4 cm en verdeel hierover de BeeHave 04, hussel goed door. Doe dit een liefst een avond van tevoren zodat de smaken extra goed intrekken.
- Voeg het rookhout toe aan de kolen, verdeel de spekblokjes over het grillrooster en rook/gaar de spekblokken naar een kerntemperatuur van 74 graden. Af en toe even door husselen.
- Bij een kerntemperatuur van 74 graden zijn ze klaar voor de tweede stap. Bekleed de skillet/drippan met bakpapier en doe hierin de spekblokjes. Breng je bbq alvast naar een hogere temperatuur van ongeveer 160-180 graden.
- Verdeel over de spek nu de bbq saus, klontjes boter en donkere basterd suiker, door husselen is nog niet nodig.
- Zet nu de Burnt Ends terug op de bbq, en breng deze naar kerntemperatuur van 92 graden. Let op! Hussel nu wel af en toe door om te voorkomen dat de suikers gaan aanbakken op de bodem van de skillet/drippan.
- Bij een kerntemperatuur van 92 graden zijn ze klaar en hebben ze nog net een beetje bite, wil je ze zachter? ga dan door naar een kerntemperatuur van 94 graden.
- Serveer de Burnt Ends in een schaal/plank en besprenkel nog net voor serveren met wat grof zeezout en eventueel nog wat bbq saus. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer eens met een van onze andere unieke smaakmakers ! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer eens met een van onze andere unieke smaakmakers ! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.