BeeHave Pig Shots

Pig Shots op de TBS.BBQ manier! Pig shots zijn vrij vertaald shotglaasjes van varkensvlees. Dit vanwege hun vorm. Je kan kleine pig shots maken, maar ook grotere. Het is een lekkere snack voor bij je favoriete voetbalwedstrijd of zoals de Amerikanen dit maken en eten, tijdens het zien van hun favoriete NFL team met een paar vrienden en veel bier 🙂
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Borrelhapje
Porties 6 Shots

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Je favoriet rookhout chips of chunks.
  • Cocktail prikkers / houten tandenstokers.
  • Kleine spuitzak / ziplock bag.

Ingrediënten
  

  • Gegaarde worst max 4cm doorsnede
  • De grootte van de pig shots worden bepaald door de basis van de pig shots. En de
  • basis is een plak worst van ongeveer 1cm dik. Welke worst maakt eigenlijk niet uit
  • als je maar zorgt dat hij afgesneden wordt van een rechte worst en dat de worst zelf
  • al gegaard is. Zelf hebben wij bij de slager een grote boterhamworst gehaald en hier
  • ronde plakken van ongeveer 4cm doorsnede gesneden. Je kan je voorstellen dat als je
  • een rookworst gebruikt als basis dat je pig shot dan kleiner wordt. Dus hier kan je
  • bepalen hoe groot je pig shots moeten worden.
  • Dikke plakken ontbijtspek vraag de slager om plakken van 2-3 mm dik
  • Bakje Cream cheese bijv: Philadelphia
  • Verse bieslook fijngesneden
  • 1 jalapeno peper
  • Beehave 04

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte 180 graden.
  • Snijd de plakken worst zo secuur mogelijk af op ongeveer 1cm dik. Leg deze plat op de snijplank en meet de ontbijtspek af als je deze rondom de worst rechtop legt. Laat het ontbijtspek ongeveer 1 tot 2 cm overlappen.
  • Snijd vervolgens alle plakken op die lengte af en maak je “shotglaasjes” door de plakken ontbijtspek er rechtop omheen te binden. Pak een
  • Tandenstoker en prik deze door de overlapping van het spek helemaal door de worst zo dat de tandenstoker er aan de andere kant gedeeltelijk uitsteekt. Als je ontbijtspek dik genoeg is, zul je zien dat deze mooi omhoog blijft staan.
  • Mix nu in een kom de cream cheese met een eetlepel BeeHave 04 en wat fijngesneden bieslook. Schep hierna de cream cheese mix in een stevige ziplock bag. Pers de mix vervolgens beneden naar een punt. Knip vervolgens met een schaar dit puntje af en spuit de cream cheese mix in alle “shotglaasjes”. Zorg wel dat de mix niet boven de ontbijtspek uitkomt! Maar blijf hier ongeveer iets (ongeveer 2 mm) onder.
  • Snijd de jalapeno in dunne ronde schijfjes en verwijder desgewenst de zaadjes omdat dit de hitte bepaald in de pepers. Leg op elke pig shot een jalapeno schijfje en druk deze zachtjes een beetje aan. Leg de pigshots op een bord en plaats ze even in de koelkast tot ze de bbq op gaan.
  • Plaats wat rookhout op de hete kolen en zet de pig shots rechtop aan de “koude kant” en dus met indirect hitte op het rooster. Sluit nu de deksel en laat deze dicht gedurende 45 minuten. Na 45 minuten zijn je pig shots klaar om te serveren. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Varieer eens in rub, Burnout 02, Spicygreen 06 (voor nog meer pit) en Porterrub doen het ook super in deze snack!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord BeeHave #04