BeeHave Ravioli
Een recept van MyFood Over The Years! Erg gaaf en super lekker, dit recept kan zowel binnen als buiten bereid worden! Bedankt voor de inspiratie Peter!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct / fornuis.
- Je favoriete houtskool.
Ingrediënten
- 500 gram Kippendijen
- 2 el BeeHave 04
- 4 Takjes peterselie
- Half takje rozemarijn
- 5 Zongedroogde tomaatjes
- Half teentje knoflook
- 1 Zakje parmezaanse kaas
- 1 Blik tomaten in blokjes
- 1 Potje Toscane zongedroogde tomaten saus
- 1 Pakje Macaroni en spaghetti mix
- Kippenbouillon
- 150 gr Farina di grano tipo 00
- 150 gr Tarwegriesmeel naturel Dr.Oetker
- 3 Eitjes medium
- Olijfolie
- Zout
Instructies
- Aan de slag!
De pasta:
- Mix 150 gram bloem tipo 00 met de 150 gram Tarwe griesmeel, 3 eieren en wat zout op smaak.
- Voeg hier aan toe een scheutje olie en mix t geheel tot een mooie soepele deegbal.. (als t deeg wat te droog is kunnen een paar druppels water voldoende zijn, en als het wat te nat is, kan wat extra mix van bloem geen kwaad).
- Laat t deeg na het kneden minimaal een half uur rusten ingepakt in vers-houd-folie.
De paté (Ravioli vulling):
- 250 gram kippendijen, 4 takjes peterselie, half takje rozemarijn, 5 zongedroogde tomaten, half teentje knoflook, bakje vullen met pulled chicken, Fijnhakken en dan tomatenpuree en wat water toevoegen, 3 el Fijne Parmezaanse kaas.
- Voeg de BeeHave toe aan de 250 gram kippendijen.
- Grill je kip om er pulled chicken van te maken, duizenden voorbeelden van te vinden op internet..
- Verdeel de kip.. ca 250 gram voor de paté en de overige 150 gram voor de saus. (immers is ca 400 gram wat je echt overhoud, na schoonmaken en grillen.)
- Als de kipjes klaar zijn, haal dan 250 gr door de keukenmachine om er lekker fijne kip van te maken..
- Als de kip fijn genoeg is dan doe je dit in een Grill pan.. en hak je daarna alle overige ingrediënten fijn in de machine.. lijkt t je fijn genoeg voeg je dit toe aan de kippendijen.
- Eenmaal in de pan voeg je de tomatenpuree en de parmezaanse kaas toe, en op laag vuur roer je tot je een mooie paté heb, eventueel wat water kan helpen.
- Laat de paté lekker afkoelen.
De saus:
- 1zakje pasta mix honig macaroni en spaghetti, 1 Blik tomaten in blokjes, 1 Blikje Tomatenpuree, Overige Pulled chicken, Kipbouillon, Potje Toscane, 2 el Parmezaanse kaas, water.
- Hak de overige kip wat grover, doe dit in de pan en voeg op laag vuur de mix, gepelde tomaten, tomatenpuree, Kipbouillon, Parmezaanse kaas en Toscane toe en laat t geheel al roerend zachtjes aan de kook komen. (Wat water kan geen kwaad als de saus te dik is.)
De Ravioli:
- Rol het deeg uit in dikte van 2 mm. In feite kan je elke manier toepassen, ik heb een kant en klaar systeem.
- Gebruik water om t deeg lekker op elkaar te laten kleven.
- Kook de ravioli’s in ruim water met wat zout. Doordat de pasta vrij dun is en er vulling al gaar is met 4 min de pasta al lekker gaar.
- Serveer de ravioli met de saus en wat parmezaanse kaas on top. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.