FAST PULLED PORK Tortilla

Pulled Pork in 2 uurtjes? Jazeker kan dat! Wij hebben ‘m deze keer een heerlijke bestemming gegeven met een Mexicaans tintje, een echte Must Try. (Bedankt GrillMaster Wim van Laarhoven voor de inspiratie!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken BBQ

Equipment

  • Je favoriete bbq met deksel met de setup direct/indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Dutch Oven (Gietijzeren pan met deksel)
  • Skillet.

Ingrediënten
  

  • 1 Procureur
  • Olie
  • 500-700 ml Speciaalbier geen pils
  • 500 ml Je favoriete BBQ saus
  • Burnout 02
  • Tortilla’s klein formaat
  • Geraspte Kaas jonge kaas
  • Witte Uien gesnipperd
  • Potje gesneden jalapeno
  • Pico de gallo
  • 1 Komkommer in kleine blokjes, zonder zaadlijsten
  • 6 Tomaten in kleine blokjes, zonder zaadlijsten
  • 2 rode uien fijn gesnipperd
  • 2-3 teentje knoflook fijngehakt/geperst
  • Sap van een limoen
  • Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom en zet even de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.

Instructies
 

  • Pulled Pork maken:
  • Stel de bbq in op direct grillen 200-250 graden.
  • Snijd de procureur in dunne plakken van 1 cm.
  • Wrijf de plakken in met wat olie en bestrooi alle kanten met Burnout 02 van The Rub Club.
  • Grill beide zijden direct op de bbq totdat ze een mooie grillstreep en kleur hebben, de plakken hoeven niet gaar te zijn, dat gebeurt in de pan.
  • Doe ze in een dutch oven met bbqsaus en bier totdat de plakken net onder staan en laat dit indirect pruttelen op 200 graden met deksel op de pan. af en toe roeren.
  • Na ongeveer 2 uur gaat het vlees uit elkaar vallen, mocht er nog te veel vocht naar je zin in de pan zitten, laat deze dan nog even zonder deksel doorpruttelen.
  • Tortilla’s vullen:
  • Stel je bbq in op direct grillen en zet een skillet (gietijzeren pan) met een scheut olie op het grillrooster zodat deze alvast heet kan worden.
  • Doe op een kant van de tortilla geraspte kaas, 1/2 el ui, jalapeno pepers naar wens en een schepje pulled pork.
  • Vouw de tortilla dicht en druk hem iets aan, bak aan beide kanten totdat de kaas gesmolten is. Serveer met de pico gallo en Enjoy!

Notities

Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Variatietip:
Varieer eens in de rub, de BeeHave 04 maakt hier ook een super lekker gerecht van!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.