Gerookte Camembert
Dit gerecht leent zich uitermate goed om het diner mee te starten of zelfs te eindigen! Een glas rode wijn, port of zelfs een dessertwijn in combinatie met dit gerecht is aan te raden!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Appel Rookhout
- Ovenschaaltje / Skillet
Ingrediënten
- 1 camembert
- 1/2 appel Pink Lady
- Hand Elite haver noten mix
- Scheutje Calvados
- 1 el suiker / Honing
- 1 Klont roomboter
- 1 tl Tonyrub / Winterrub
- Stokbrood / Crackers
Instructies
- Bereid de BBQ voor op indirect gebruik 150 graden
- Leg de rookhout chunks tussen de hete kolen.
- Plaats de camembert op een schaal op de BBQ.
- Rook de kazen voor ongeveer 15 minuten.
- Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes van 1 cm.
- Verhit in een pan of skillet de roomboter en bak de appel samen met de elite haver goudbruin.
- Voeg de suiker / honing, 2 el Calvados en de Tonyrub toe. Roer door.
- Wanneer de camemberts zacht zijn en iets beginnen te lopen zijn ze klaar zijn, verdeel de appel-noten topping erover.
- Verhit in een apart pannetje de de 100 ml Calvados tot lauwwarm (wanneer het kookt verdampt de alcohol)
- Zet de camemberts op tafel. Dim de lampen, steek wat verwarmde calvados in een pannetje aan met lucifer/aansteker en giet deze over de gerookte camemberts met appel-noten topping.
- Dip met brood / crackers.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.