Kabeljauw

Kabeljauw

The Rub Club
Vis van de bbq, natuurlijk gaat dat prima! Naast een keer wat anders dan een stuk vlees ook nog eens ontzettend gezond! Deze langzaam gegaarde Kabeljauw doet het altijd goed.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Rookhout: LSS Eik chunks/snippers
  • Kernthermometer
  • Eventueel skillet of bakblik

Ingrediënten
  

  • 2 stukken kabeljauw a 150 gram met huid.
  • 1,5 el Searub 05
  • Groente en/of aardappelen naar keuze. Wij hebben roergebakken rode paprika en peultjes gegrilde venkel en een gebakken Rösti rondje erbij geserveerd.
  • Mosterdsaus
  • 250 ml kookroom
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl Searub 05

Instructies
 

  • Breng de Searub 05 alvast aan op de kabeljauw zodat deze kan gaan intrekken, doe dit alleen op de vleeskant en niet op de huid.
  • Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte 120 graden.
  • Leg het rookhout op de hete holen en plaats vervolgens de Kabeljauw op het grillrooster met de huid naar beneden.
  • Tip: De kabeljauw gaat op den duur iets uit elkaar vallen, vind je dit spannend gebruik dan een skillet of bakblik met wat olie om de kabeljauw in te bereiden.
  • Iedere stuks kabeljauw is anders, houd daarom een kerntemperatuur van 58 graden aan. Dit is ongeveer het moment waarop de lamellen/structuur van de kabeljauw uit elkaar gaan vallen. (Bij 60 graden gaan de eiwitten stollen, voor het beste resultaat wil je dit voor zijn.) Je hebt nu even tijd voor andere voorbereidingen zoals de mosterdsaus.
  • Doe alle ingrediënten voor de mosterdsaus aan de kook, zet op laag vuur en roer regelmatig, laat doorpruttelen tot je favoriete sausdikte, haal van het vuur en zet even apart tot je de vis gaat serveren.
  • Neem bij een kerntemperatuur de kabeljauw nu voorzichtig van het rooster en plaats op een bord met wat aluminium folie erover.
  • Nu is het tijd om de groente e.d te bakken. Serveer met de kabeljauw met de mosterdsaus (verwarm de saus eventueel nog iets), groente en aardappelgarnituur. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
  • post het op onze socialmedia kanalen!

Notities

Bereidingstijd? Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Trefwoord Searub #05