Korean Bun

Koreaanse burgers met Kimchi

Hamburgers, ze zijn er in vele varianten. Deze heeft een lekker Koreaans tintje geserveerd in een gestoomd broodje. Succes verzekerd!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 10

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • Ingrediënten Kimchi cole slaw:
  • 200 gram spitskool in fijne reepjes gesneden
  • 35 gram kimchi fijngesneden
  • 2-3 el kimchi vocht te pittig? gebruik dan het sap van een citroen 2 el mayonaise
  • 1 el Honing
  • Ingrediënten burgers: voor 10 stuks
  • 750 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geraspt/zeer fijn gehakt
  • 1 el Burnout 02
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 rode peper zonder zaadlijst, fijngehakt
  • 3 stengels lente ui fijngesneden
  • ½ bosje Peterselie fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Om te serveren: 10 bao buns / kleine hamburgerbroodjes
  • Maak onderstaande glaze voordat je de burgers gaat bakken!
  • 100 ml BBQ saus je favoriete
  • 30 ml sojasaus
  • 1 Limoen sap + zeste
  • 1 el Gochujang pasta
  • 1 tl Sesamzaad
  • 1 el sesamolie
  • Alle ingrediënten mengen aan de kook brengen, 1 minuut laten pruttelen terwijl je met een garde goed blijft roeren.

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Instructies Kimchi ColeSlaw:
  • Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.
  • Afgedekt wegzetten tot gebruik. Haal een half uurtje voordat je gaat eten uit de koelkast en meng nog even goed door.
  • Instructies Korean burgers: Meng alles goed door en vorm er daarna burgers van, van ongeveer 75 gram per stuk. Leg ze, met een bakpapiertje ertussen, in een schaal en zet afgedekt in de koelkast weg tot gebruik.
  • Instructies:
  • Verhit de BBQ met deksel op 200 graden met de setup half direct en half indirect, zorg dat je rooster goed schoon is.
  • Stoom je bao broodjes gaar terwijl je de burgers bakt.
  • Bak de burgers een paar minuten aan de ene kant (niet omdraaien tussentijds!) en daarna nog een paar minuten aan de andere kant.
  • Smeer met een lepel/marinade kwast beide kanten van de burgers in met de glaze en leg de burger vervolgens nog voor een paar minuten weg op de indirecte kant van bbq.
  • Scheur snijd de bao buns open, vul met een hamburger en wat kimchi coleslaw. Enjoy!

Notities

Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander. Neem hier gewoon lekker een uurtje of 2 de tijd voor. (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Variatietip:
Varieer eens in rub! de Goosebumps 03 doet het ook erg goed in dit recept.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.