Loaded Potatoes

Simpel en doeltreffend, met behulp van dit recept upgrade je een gepofte aardappel naar next level !
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussengerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct en indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Rookplank
  • Aluminiumfolie

Ingredients
  

  • Zalm
  • Kruimige aardappelen 1/2 per persoon
  • Olijfolie
  • Creme Fraiche
  • Bieslook
  • Geraspte kaas

Instructions
 

  • Bereid de BBQ voor op half indirect, half direct gebruik 200 graden.
  • Druppel een beetje olijfolie op de zalm en wrijf uit. Breng de rub aan en plaats op rookplank. Zet even apart zodat de kruiden kunnen intrekken.
  • Was en boen de aardappels goed.
  • Snijd de aardappel over de lengte doormidden
  • Neem een stukje aluminiumfolie, en leg hierop 1 helft aardappel en druppel hierover wat olijfolie. Pak de aardappels in.
  • Plaats de ingepakte aardappels nu op het grillrooster indirecte hitte.
  • Na 10 min mag de zalm (op rookplank) naast de aardappels op het directe hitte gedeelte.
  • Afhankelijk van de grote heeft deze ongeveer nog 10 min nodig. Prik met een mes of satéprikker in de aardappel, wanneer je weinig tot geen weerstand meer voelt is deze klaar.
  • De zalm is klaar wanneer deze een kerntemperatuur van 45-50 graden bereikt.
  • Neem van het grillrooster, pak de aardappels voorzichtig uit.
  • Hol met een lepel de aardappelen een beetje uit zodat er een kuiltje ontstaat en verzamel dit in een kom. Meng met Creme fraiche en fijngehakte bieslook. Roer door. evt. een beetje rub erdoor.
  • Verdeel dit mengsel over de uitgeholde aardappels (ongeveer een eetlepel per stuk) , strooi er vervolgens een beetje geraspte kaas overheen.
  • Plaats nog even terug op het grillrooster, indirecte hitte, zodat de geraspte kaas iets smelt.
  • Verdeel de zalm over de aardappels en garneer af met wat Dille en evt. citroen.
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!

Notes

Bereidingstijd is lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Harlem Rub, Searub #05