Loaded Sweet Potato
Een zoete aardappel saai? Dacht het niet! Check deze paarse beauty eens, gevuld met Pulled Chicken en nog eens even lekker afgetopt. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldig gerecht als je toch wilt uitpakken zonder de hele dag achter de BBQ te hoeven staan. Alle credits naar de bbq_foodlover, hij maakt namelijk dit kuntstukje!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- je favoriete rookhout
- Kernthermometer
- Dutch Oven
Ingrediënten
- Voor de Pulled Chicken
- 1 kg kippendijen
- 7,5 dl kippenbouillon
- 35 gram tomatenpuree
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 el Goosebumps 3
- 4 Zoete aardappels Wij hebben paarse gebruikt
- Voor de Cheddar saus
- 90 ml melk
- 85 gr cheddar
- Zout peper
- 1 tl maïzena
- 4 Chipolata worstjes
- Gebakken uitjes
- Je favoriete bbq saus
Instructies
- Steek de bbq aan en rook de kippendijen op 110 graden ongeveer een uurtje, vervolgens heet afgrillen.
- Doe de tomatenpuree in de hete pan om te ontzuren, de gehakte knoflook toevoegen en afblussen met de bouillon en de Goosebumps 03 toevoegen ( houd er rekening mee dat je het vocht later nog inkookt)
- Voeg de gegrilde kip toe en laat zachtjes pruttelen tot de kip uit elkaar valt , ongeveer 45 min.
- Schep de kip eruit en kook nu het vocht in tot deze wat dikte krijgt.
- (Met het vocht maak je de pulled chicken op smaak samen met je favoriete bbq saus.)
- Zoete aardappel: Prik de zoete aardappel in smeer in met olijfolie en zout. Inpakken in aluminiumfolie en poffen indirect op 190 graden een uur of tot ze mooi zacht zijn.
- Melk koken en de cheddar er doorheen roeren en op smaak maken met zout en peper. Bind nog even af met een maizenapapje (maïzena met een heel klein beetje water)
- Grill de chipolata worstjes tot ze gaar zijn en snijd in plakjes.
- Opmaak van de zoete aardappel: Aardappel insnijden en van onderen open drukken.
- Vervolgens de cheddar saus er ingieten, dan de pulled chicken er op.
- De gegrilde en in plakjes gesneden chipolata worstjes er in steken, aftoppen met de gebakken uitjes en bbq saus
- Serveer met een frisse groene salade. Enjoy!.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer in toppings, the sky is the limit! De pulled chicken kun je vervangen voor Pulled Pork, Pulled Beef of een lekkere stoof, check hiervoor onze andere recepten. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 3 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer in toppings, the sky is the limit! De pulled chicken kun je vervangen voor Pulled Pork, Pulled Beef of een lekkere stoof, check hiervoor onze andere recepten. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.