Ons verhaal

Wie?

Michiel en Ralph, al ruim 20 jaar goede vrienden en woonachtig onder de rook van de bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch. We houden allebei van lekker eten en delen de passie voor koken, het liefste met onze kookclub, vrienden en familie.

Waarom?

Begin 2020 kwamen wij allebei thuis te zitten met een burn-out, voor ons beide een lange weg in een zoektocht naar onszelf. Zo nu en dan kruisten onze wegen elkaar en deelden we onze learnings en ervaringen. 

Wat ons beide enorm hielp in het herstel en vinden van rust was buiten koken. Het mooie weer van 2020 hielp ons daarbij een handje en heeft ons doen besluiten naast onze Weber bbq ook een kamado aan te schaffen. 

Het buiten koken brengt ons naast culinaire uitspattingen, veel ontspanning en plezier. Vanuit hier is het idee ontstaan om ons bedrijf The Rub Club te starten. Dit zorgt voor onwijs veel positieve energie en een spannend avontuur.

Missie?

Waarom dan barbeque Rubs?! In de keuken kun je niet zonder kruiden en specerijen, het zijn ware smaakmakers in gerechten en vormen vaak de basis van ieder recept.

Tijdens onze ontdekkingstocht naar de vele kruidenmengsels en rubs werden we geconfronteerd met de grote hoeveelheden zout die de meeste rubs bevatten. Dat moet anders kunnen dachten wij en zijn gestart met het ontwikkelen van unieke, kwalitatieve en veelzijdige rubs. Zout heeft wel degelijk een functie, dit onttrekt namelijk vocht uit het vlees waardoor de rub beter kan intrekken. Het zoutgehalte tot een minimum beperken en een goede balans creëren in smaken bleek lastiger dan gedacht. Na bijna een jaar aan ontwikkeling en testen zijn onze rubs inmiddels stuk voor stuk toppers.

We kunnen terugkijken op een bewogen maar leerzaam jaar met als geweldige bijkomstigheid, The Rub Club. Voor nu gaan we eerst vlammen met onze community en nieuwe unieke lijn aan rubs!

Michiel en Ralph.

X