Story

Aanmaakblokje(s)

Mijn naam is Michiel (links), woonachtig onder de rook van de bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch en heb passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Samen met een goede vriend ben ik in september 2020 The Rub Club gestart en vanaf november 2021 alleen verder gegaan. Een avontuur waar wat mij betreft geen einde aan komt!

 

De Vonk

Begin 2020 kwamen wij allebei thuis te zitten met een burn-out, voor ons beide een lange weg in een zoektocht naar onszelf. Zo nu en dan kruisten onze wegen elkaar en deelden we onze learnings en ervaringen. Wat ons beide enorm hielp in het herstel en vinden van rust was buiten koken. Het mooie weer en de uitbrekende pandemie van 2020 hielp ons daarbij een handje bij en heeft ons doen besluiten naast onze Weber bbq ook een kamado aan te schaffen. Deze aankoop bracht ons verder in de wondere wereld van het barbecueën, zo ook rubs. 

Tijdens de ontdekkingstocht naar de vele kruidenmengsels en rubs werden we geconfronteerd met de grote hoeveelheden zout die de meeste rubs bevatten. Dat moet anders kunnen dachten wij en zijn gestart met het ontwikkelen van unieke, kwalitatieve en veelzijdige rubs. Zout heeft wel degelijk een functie, dit onttrekt namelijk vocht uit het vlees waardoor de kruiden en specerijen  beter kunnen intrekken. Het zoutgehalte tot een minimum beperken en een goede balans creëren in smaken bleek lastiger dan gedacht maar na bijna een jaar aan ontwikkeling zijn onze rubs inmiddels stuk voor stuk toppers die zorgen voor een ware smaakexplosie. De vervolgstap was een inschrijving bij het KVK, vanaf toen kon het avontuur echt gaan beginnen.

 

Vlammen!

Mensen inspireren, het liefst zoveel mogelijk! Dat is de missie van The Rub Club. Kruiden en specerijen vormen de basis van bijna ieder gerecht, deze basis hebben wij gelegd door middel van een assortiment met uiteenlopende smaken. Samen met de rest van de club worden deze smaken eindeloos gevarieerd in allerlei leuke en lekkere recepten. 

The Rub Club blijft innoveren op het gebied van nieuwe smaken of verrassende producten. Op deze manier kunnen we elkaar blijven inspireren en onze vrienden en familie blijven verbazen met al die lekkere gerechten. Kortom we gaan vlammen met z’n allen!

 

X