Risotto met Rode poon
Samen met de Grillgurugirls maakten we dit lekkere gerecht van de BBQ, uiteraard kan dit recept ook binnen gemaakt worden maar buiten is het net even wat leuker! 😉
Equipment
- Je favoriete bbq’s met setup direct en indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 1 Witte ui
- 1 Bosui
- 1 pak Risottorijst
- 1 Handje doperwten diepvries
- 5 st. Rode poon filets
- 1,5 groentebouillonblokje voor 1,5 liter bouillon
- 200 ml droge witte wijn
- 1 Bakje Cherrytomaten
- 1 Citroen
- 1 el Searub
Instructies
- Steek de bbq’s aan,wij gebruikten voor dit recept 2 kamado’s. Heb je er maar een, maak dan eerst de risotto. De eerste kamado met een indirecte bereiding 180 graden om de risotto te bereiden. De tweede kamado maak je gereed voor directe bereiding 180-200 graden om de rode poon te bereiden.
- Zet een gietijzerpan(Skillet) op de eerste kamado. Fruit hierin de ui. Voeg vervolgens het pak risottorijst toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de witte wijn toe. Als de rijst de wijn geheel heeft opgenomen, voeg je telkens een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de risottorijst beetgaar is en het vocht is opgenomen.
- Voeg vervolgens twee handen doperwten toe vanuit de diepvries en roer door de rijst. Snijd de bosui in ringentjes en de cherrytomaten in kwarten en strooi dit over de risotto, top af met een beetje searub👌🏼.
- Ondertussen smeer je de rode poonfilets in met olijfolie. Leg de rode poon op de huid in een skillet en bak deze een paar minuten per kant tot deze gaar is. (kerntemperatuur van 60 graden).
- Leg de rode pan op de risotto rijst. Garneer de pan risotto met stukjes citroen. Enjoy!
- De Grillgurugirls en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer eens met een ander visje of een andere rub! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Varieer eens met een ander visje of een andere rub! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.