Searub Zalm
Zalm is misschien wel het meest voorkomende vis die op de bbq gaat. Probeer vooral eens dit recept met dit recept met onze klassieke smaakmakers afkomstig van de Seurub 05.
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Houten rookplank
Ingrediënten
- 4 zalmmoten
- 2 el Searub 05
- 12 stronken Bimi/Aspergebroccoli
- Scheut Olijfolie
- 300 gram basmati rijst
- 1 buisje saffraan 6-8 draadjes
Instructies
- Verdeel de Searub 05 over de zalmmoten zodat deze kan gaan intrekken.
- Steek de bbq aan met de setup directe hitte 160-180 graden.
- Leg de zalmmoten op het rookplank en plaats deze op het grillrooster wanneer de bbq op temperatuur is.
- Tijd is lastig inschatten aangezien iedere zalm anders is, houd daarom een kerntemperatuur aan van 55 graden aan.
- Zet een pannetje met water op, net genoeg water om de rijst gaar te koken. Voeg de saffraan direct aan het kookwater toe en kook de rijst volgens de bereidingswijze.
- Meng de Bimi met wat olijfolie, wanneer de Zalmmoten bijna op de gewenste kerntemperatuur van 55 graden is grill de bimi even kort mee.
- Serveer de zalm met de rijst en de gegrilde Bimi. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
- post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd is lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.