
St. Patrick TonyStew & Fries
Op St. Patricks day hebben wij van het bekende Ierse Guinness draught stout, een lekkere TonyStew met varkenswangen gemaakt. Het feest is helemaal compleet met wat huisgemaakt friet eronder!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Dutch Oven / Braadpan.
- Houten pollepel.
Ingrediënten
Poelier/Slager :
- 1 kg Varkenswangen
Kruidenier:
- 2-3 stuks Grote uien
- 500 gram Kastanjechampignons
- 3 Kruidnagels
- 2 Grote laurierblaadjes of 4 kleintjes
- 1 el Tomatenpuree
- 500 ml Guinness draught stout
- 1 el Dikke appelstroop
- 250 ml Kippenbouillon
- 1 klont Bakboter
- 2 el Neutrale bakolie
- Zout en peper van beide een snuf
Rub:
- 1 el Tonyrub #01
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan indirect op 160 graden.
- Zet de DO alvast op de bbq zodat deze heet kan worden.
- Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Schil en snijd de uien in halve ringen.
- Snijd de varkenswangen in stukken van ongeveer 2 cm.
- Bak in wat boter en olie in de DO de ui glazig, doe hier de varkenswangen, tomatenpuree, kastanjechampignons, peper en zout bij en bak mee totdat de varkenswangen iets kleur hebben.
- Doe vervolgens een scheut bier in de pan en roer/schraap met de pollepel de aanbaksels wat van de bodem van de pan.
- Doe de rest van het Guinness bier, kippenbouillon, kruidnagel, laurier en appelstroop en Tonyrub #01 bij en roer door totdat de appelstroop is opgelost.
- Laat nu 1-2 uurtjes met deksel pruttelen, vervolgens nog 1-2 uur zonder deksel.
- Wanneer de Stew mooi ingedikt is ie klaar, af en toe even roeren en proeven tot wanneer de TonyStew een mooie dikte heeft. De pan en stew is warm genoeg, je hebt nu alle tijd om de friet af te bakken! Serveer de Stew over de friet.Enjoy!
- Tip: Doe er een lekkere klodder mayo en wat ingelegd mosterdzaad op voor de finishing touch.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.