Sushi burger

Het winnende recept van de bbq wedstrijd georganiseerd door Weber Nederland & De Wit Schijndel is van Kim van de Meulengraaf! Met trots mogen wij dit recept delen met de rest van club! Heb jij nou ook een leuk recept? stuur ‘m op naar info@therubclub.nl en wie weet staat jouw recept binnenkort ook op de receptenpagina!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Benodigdheden:
  • Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 500 gram Ongekookte Sushi rijst
  • Wasabi
  • Mayonaise
  • Sojasaus
  • 2 Entrecotes
  • 1/3 Mango
  • 1 Avocado
  • Honing
  • Sesamzaadjes
  • Ingelegde gember
  • Norivellen
  • Zout
  • Suiker
  • ½ Rode ui
  • Rijstazijn
  • Bloem
  • Eiwit
  • Panko

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Sushirijst afspoelen tot het water helder uit het vergiet komt.
  • Dan sushirijst volgens recept verpakking bereiden.
  • Rooster de sesamzaadjes.
  • Meng 6 eetlepels rijstazijn, met 1 theelepel zout en 2 theelepels (poeder)suiker of zoetstof, laten staan tot zout is opgelost.
  • Mengsel van rijstazijn met sushirijst.
  • 4 ronde schijven maken van Sushirijst, goed aandrukken als onderzijde broodje.
  • 4 halve ronde bollen vormen, als bovenzijde broodje. Deze stevig aandrukken en sesamzaadjes op bolle kant strooien.
  • Schijven en halve bollen door de bloem halen, dan door de eiwit dan door de panko.
  • De bollen weer een beetje insmeren met eiwit en sesamzaadjes opstrooien.
  • Schijven en bollen even frituren op 170 graden tot ze lichtbruin zijn. Op keukenpapier wegleggen. (Dag ervoor gemaakt)
  • Entrecotes marineren met een mengsel van 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, 2 cm geraspte gember, 1 teen knoflook geperst en scheutje rijstazijn. Minimaal 30 minuten op kamertemperatuur wegzetten.
  • BBQ met gietijzeren rooster voorverwarmen op 200 graden.
  • Rode ui, Mango, avocado in fijne plakjes snijden. Norivel in reepjes knippen
  • Wasabi mayonaise maken door 3 eetlepels mayonaise te mengen met een theelepel wasabi en paar druppels sojasaus.
  • RijstBroodjes 15 minuutjes op de BBQ leggen, op een stuk aluminiumfolie (indirect)
  • Dan de entrecotes grillen tot zeer mooi medium/medium rare zijn (kerntemperatuur van 52 graden), van de BBQ halen, dan 10 minuutjes onder folie leggen om te rusten.
  • Dan vlees in dunne plakjes snijden
  • Ronde schijf wat insmeren met wasabimayonaise, dan beleggen met avocado, Mango, ingelegde gember, plakjes entrecote, rode ui, en beetje wasabi mayonaise erop. Evt wat norivel reepjes erop doen. Dan de bovenzijde van het broodje erop leggen. Eet smakelijk!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord BeeHave #04, Burnout #02