TRC Taco Stroopwafel

Taco Stroopwafel

Een dessert van de bbq? Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn… Een warme stroopwafel die je vormt tot een schelp die je vervolgens kunt vullen met van alles! Wij geven je graag alvast een voorzetje d.m.v. dit recept. Voor dit gerecht is de voorbereiding het meeste werk, het laatste beetje warmte van de bbq doet de rest!
Gang Nagerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Deegroller/ Rol Butcher paper / Blik koud bier/wijn

Ingrediënten
  

  • Stroopwafels 1 pp
  • Perziken/nectarines (1/2 pp) (of ander seizoensfruit, zoals bijv. kersen)
  • 250 gram Mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 tl Tonkarub 08
  • 1 vanille stokje
  • 1 bosje verse munt zo fijn mogelijk in reepjes gesneden
  • 1 citroen zeste
  • Slagroom

Instructies
 

  • Aan de slag! Gebruik de restwarmte van je bbq of stel deze in op 160 graden directe/indirecte hitte. (Het maakt voor dit recept niet zoveel uit, het gaat erom dat de stroopwafel iets verwarmt wordt en daardoor buigzaam)
  • Schil eerst de perziken/nectarines, snijd door de helft en verwijder de pit.
  • Doe de mascarpone, yoghurt en Tonkarub 08 in een mengkom, snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap de vanille uit het stokje en doe dit erbij. Meng alles goed door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroen, (alleen het geel niet het wit, dit is bitter) het zeste dus. Meng dit door de vanillemascarpone.
  • Grill de perziken/nectarines op de platte zijde aan totdat er een mooie grillstreep op zit. Wanneer dit het geval is, zet apart.
  • Leg nu de stroopwafels op het grillrooster, ze hoeven alleen maar iets zacht te worden. Wanneer je ze kan buigen zijn ze klaar. Laat ze afkoelen over een deegroller/roll butcher paper/koud blik bier/wijn. Op deze manier wordt het een schelp die je kunt vullen.
  • Wanneer de stroopwafels wat zijn afgekoeld en hun vorm behouden, mogen ze gevuld worden.
  • Snijd de perziken in stukjes en doe deze als eerste in de stroopwafel schelp, hierop een goede klodder vanillemascarpone, garneer af met de fijngesneden munt en een toef slagroom. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!

Notities

Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Variatietip:
Varieer op los met je favoriete seizoenfruit, in sommige gevallen kun je ervoor kiezen deze even kort te grillen voor die extra bbq smaak.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.