Taco’s al Pastor
We hoeven alleen maar naar taco’s al pastor te kijken en we gaan al watertanden. Dit Mexicaanse streetfood gerecht bestaat uit een taco met knapperig geroosterd varkensvlees, frisse ananas en pico de gallo. Kortom, comfort food!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Houten prikkers
- Skillet (gietijzeren pan)
Ingrediënten
- 1 Procureur
- 1 Verse ananas
- Kleine maïs tortilla’s 2 a 3 pp
- Voor de marinade
- 1 Blik Tomatenpulp gezeefd
- 8 el Ananassap
- 4 el azijn
- 3 el Rub Burnout 02
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el Oregano gedroogde
- Voor de Pico de gallo
- 750 gram Roma Tomaten
- 1 Grote witte ui fijngesnipperd
- 1 Komkommer
- 2 tenen verse knoflook geperst
- 2 jalapeno pepers
- 2 limoenen
- 1 Bosje verse koriander
Instructies
- Steek de bbq aan en verhit deze naar 160-180 graden met indirecte hitte.
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom en roer goed door.
- Snijd de procureur in plakken van 1 cm dik en voeg toe aan de marinade, roer goed door. Laat dit marineren. (liefst een dag/avond ervoor).
- Schil de ananas en snijd deze in plakken van 2 cm dik.
- Beleg een plak ananas met 4-5 plakken procureur en zet vast met 2 houten prikkers.
- Plaats de ananas op het grillrooster en gaar tot een kerntemperatuur van 60 graden.
- Ga ondertussen verder met de Pico de Gallo.
- Snijd de ui grof. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes van een ½ cm. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de koriander grof.
- Pers de limoen uit. Meng de tomaat, komkommer, knoflook, ui, peper en koriander in een kom. Breng op smaak met het limoensap en evt. wat zout. Zet minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast. Haal ongeveer 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Neem de ananas met de procureur van de bbq en snijd hier van (boven naar beneden) plakjes af, dit is incl. de ananas.
- Bak de stukjes nog even kort in een hete skillet/Ofyr.
- Verwarm de tortilla kort in de skillet/Ofyr, leg hierop wat gebakken procureur en garneer af met de pico de gallo. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 4 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Variatietip:
Je kunt in plaats van procureur ook schouderlappen, sukade of kippendijen gebruiken. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Je kunt in plaats van procureur ook schouderlappen, sukade of kippendijen gebruiken. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.