TarteTaTony
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Ronde aluminium taartbodems gebruikt. (verkrijgbaar bij
- o.a. de groothandel)
- Gebruik anders een gietijzeren pannetje of ovenschaaltje.
Ingrediënten
- Pakje Bladerdeeg
- 4 vijgen of ander seizoen fruit
- 4 tl suiker
- 2 tl Tonyrub 01
- Roomboter
- 1 ei losgeklopt met 1 el water
- 4 bollen vanille ijs
Instructies
- Steek de bbq aan op 180 graden indirecte hitte.
- Doe 1 tl suiker in de taartbodem, schud even voorzichtig met de taartbodem om dit gelijkmatig te verdelen.
- Snijd de vijg in partjes en verdeel over de taartbodem van suiker.
- Bestrooi met 1 halve theelepel Tonyrub 01 en vervolgens een klontje boter in het midden .
- Leg het bladerdeeg over de taartbodem en druk de randen aan zodat je het overhangende bladerdeeg er makkelijk af kunt halen.
- Bestrijk met ei en eindig met een beetje Tonyrub 01.
- Afbakken op 180 graden, indirecte hitte, 20-30 min. Klaar wanneer het bladerdeeg goudbruin gekleurd is.
- Stort het taartje op een bordje en serveer direct met een bolletje ijs erop! Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
- post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Variatietip:
Een appel, perzik of andere seizoen fruit doen het ook super goed in dit recept
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.