Thai pumpkin
Deze aziatisch getinte pompoen is een leuk en makkelijk bijgerecht van de bbq!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Mengkom/schaal
- Spuitflesje
Ingrediënten
- 1 hele pompoen
- 1,5 el Thairub
- Scheut olijfolie
- 4 el Mayonaise
- Scheutje sojasaus
- Ter garnering
- Pompoenpitten
- Lente/bos ui in dunne ringen gesneden
- Zeewier chips / Nori vel
- 1 rode peper in dunne ringen
Instructies
- Steek de bbq aan met de setup directe hitte 160-180 graden.
- Schil de pompoen en snijd door de helft en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd iedere helft nu in 6 stukken.
- Meng in een kom of schaal de pompoen met de olijfolie en Thairub 07 en laat even intrekken.
- Snijd ondertussen je garnituur en maak vervolgens de mayonaise.
- Doe de Sojasaus bij de mayonaise, roer goed door en doe in een spuitflesje. zet apart.
- Leg nu de pompoen op het grillrooster en grill aan beide zijde tot er mooie grillstrepen op zitten en de pompoen wat zacht wordt. test dit eventueel met een sateprikker. Wanneer je weinig weerstand meer voelt zijn ze klaar.
- Leg de gegrilde pompoen speels op een bord of plank en garneer af met de mayonaise door hier al spuitend snel mee heen en weer te bewegen krijg je een mooi effect. Garneer daarna af de zeewier/nori, de lente/bos ui en pompoenpitten. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd? Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.