Hamburger

The Rub Club Hamburger

Een lekkere sappige hamburger van de bbq op een eigen gemaakt hamburger broodje mag natuurlijk niet ontbreken!
Combineer dit met het recept van TRC Bun en wacht de complimenten van je gasten rustig af. Let op dit recept is exclusief baktijd van de TRC Bun
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Keukenweegschaal.

Ingredients
  

Slager :

  • 600 gram Rundergehakt 150 gram per hamburger x het aantal hamburgers je wilt maken.

Groenteboer:

  • 2 Tomaten
  • 1 Komkommer
  • 1 Grote rode ui
  • 1 Sla wij hebben voor een krulsla gekozen

Kruidenier:

  • 1 pakje Cheddar kaas plakjes
  • 1 pot Augurken
  • 1 eetlepel Olijf olie

Rub:

  • 1 eetlepel Burnout #02

Hamburgersaus:

  • Je favoriete bbq saus

Instructions
 

  • Voorbereiding:
  • Meng de Burnout #02 alvast met het gehakt zodat de smaken nog beter intrekken.
  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan. direct grillen op 200 graden.
  • Meng het gehakt met de Burnout #2 en verdeel mbv de keukenweegschaal in porties van 150 gram. Draai eerst een bal in druk vervolgens met de hand tot een hamburger. Hoe losser het gehakt, des te malser is straks de hamburger. (Wij houden de maat van de TRC Bun aan).
  • Tip: Maak in het midden van de hamburger een kuiltje van 4-5 cm. (dit voorkomt dat de hamburger niet gaat opzwellen maar mooi plat blijft)
  • Was de sla indien nodig en scheur wat bladeren af. zet even apart.
  • Snijd alvast de komkommer, tomaat, augurk en rode ui in dunne plakken en zet even apart.
  • Snijd de hamburgerbroodjes alvast doormidden.
  • Bak nu de hamburger aan de ene zijde ongeveer voor 3 min, keer de hamburger om en grill ze vervolgens nog 1 minuut. Leg nu op iedere hamburger een plakje cheddar kaas op de hamburgers zodat deze een beetje kan smelten.
  • Bak de hamburgerbroodjes op laatste moment nog even mee met de hamburgers zodat ze warm zijn en voorzien van een mooi grillstreepje.
  • Nu gaan we de hamburgers opbouwen!
  • Broodje > Sla > Hamburger( met kaas) > Tomaat, komkommer, rode ui > Sauzen > Broodje
  • Tip: Door een stoer mes, grote prikker of tak rozemarijn in de hamburger te prikken kan je pronkstuk niet omvallen.
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!

Notes

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Burnout #02