The Rub Club Spareribs Fast&Easy
Spareribs mogen natuurlijk niet ontbreken op de bbq menukaart van The Rub Club. Wij hebben onze variant ervan gemaakt met de BeeHave 04. Zeker een die we je aanraden een keer geprobeerd te hebben! Ennuh….gedraag je;)
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- 2 rookhout chunks.
- Kwastje
- Satéprikker.
Ingrediënten
- 6 Varkensribben
- 80 gram BeeHave 04
- Glaze
- 250 ml Favoriete bbq saus
- 1 el BeeHave 04
- 1 el Honing
- 1 Klont roomboter
- Scheutje appelsap
Instructies
- Steek de bbq aan setup indirect 160 graden.
- Verwijder het vlies van de ribben.
- Smeer de ribben in met een dun laagje olie.
- Bestrooi de ribben met BeeHave 04.
- Voeg het rookhout toe aan de bbq.
- Plaats de ribben indirect op de bbq.
- Controleer of de ribben bijna gaar zijn na zo’n 1,5 uur. Dit controleer je door met een satéprikker te voelen tussen twee ribben. Voel je nog een klein beetje weerstand dan zijn de ribben zo goed als gaar. Voel je nog te veel weerstand wacht dan nog 10 minuten.
- Maak ondertussen de glaze. Meng de ingrediënten hiervoor in een pannetje en breng het tegen de kook aan.
- Smeer nu de ribben in met de glaze en plaats ze voor een 20 minuten terug op de bbq. Nu ontstaat er een mooi gekarameliseerd laagje om de ribben heen.
- Laat de ribben nu 10 minuten rusten alvorens je ze kan aansnijden en eten.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Houd je van een sparerib die van het bot valt? Check ons recept TRC Spareribs (Low&Slow)