The Rub Club Taco’s

Bij Mexicaans eten denken wij o.a. aan Taco’s. Wat een feest is dat zeg, ariba ariba andele andele! Hier kun je eindeloos mee variëren in ingrediënten of gewoon lekker je koelkast opruimen.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 12 porties

Equipment

  • Je favoriete bbq met de setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Serveerplank en/of rekje om de Tacoschelpen in te zetten. (wij hebben het bekende bordenrek van de zweedse meubelgigant gebruikt)
  • Aluminiumfolie
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

  • 1 pk Tacoschelpen 12 st
  • 500 gram Kippendijen
  • 1,5 el SpicyGreen 06
  • 1 Ijsbergsla
  • 3 Tomaten
  • 1 Komkommer Je hebt de helft nodig
  • 1 Klein blikje sweet corn
  • 1 Klein blik/zak kidney bonen
  • 1 Pot salsa Medium/Hot
  • Handje verse peterselie fijngehakt
  • Ingelegde rode ui
  • 4-5 Rode uien
  • 100 ml azijn
  • 200 ml water
  • 80 gram suiker
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Maak eerst de ingelegde rode uit zodat deze kan afkoelen.
  • Pel en snijd de rode uien in dunne ringen. Verwarm de azijn, water, suiker en het zout in een pannetje en voeg hier de uienringen aan toe. Zet het vuur dan uit en laat de uien afkoelen. Je kunt ze meteen gebruiken, maar je kunt ze ook een week in de koelkast bewaren. (Als je ze langer wilt bewaren kun je deze rode uien inmaken in steriele goed afgesloten weckpot).
  • Bestrooi nu de kippendijen in de met de SpicyGreen 06 en wrijf/masseer in en zet even apart zodat de rub kan intrekken.
  • Steek de bbq aan met de setup direct grillen 180-200 graden.
  • Snijd nu de ijsbergsla in fijne reepjes, de tomaten en komkommer in kleine blokjes (brunoise).
  • Grill nu de kippendijen, wanneer deze gaar (kerntemperatuur van 70 graden) en goudbruin zijn mogen ze van het grillrooster af. Snijd de Kippendijen in dunnen plakjes en pak in aluminiumfolie om even warm te houden.
  • Plaats de tacoschelpen nog even kort op de bbq zodat ze warm en knapperig worden en zet ze vervolgens in het rek/serveerplank en beleg ze als volgt:
  • IJsbergsla > tomaat > komkommer > mais > kidneybonen > salsa > kip > rode ui > peterselie. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Variatietip:
Nu sta jij al het werk te doen voor al je gasten maar misschien vinden ze het wel leuk hun eigen Taco samen te stellen! Alle ingrediënten op tafel en beleggen maar! Ook erg leuk voor de kids 😉 Probeer het eens met de rub Burnout02 ook erg lekker op kippendijen en niet pittig.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord SpicyGreen #06