Toast met zalm
Een lekker hapje van de bbq, simpel en super makkelijk te maken. Zeer zeker geschikt voor feesten en partijen!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen met deksel.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Rookplank (wij hebben ceder gebruikt)
- Serveerplank/schaal
Ingrediënten
- 1 Zalmzijde
- 1 Scheutje olie
- 2 el Searub 05
- 25-30 stuks van je favoriete toastjes
- 2 bakjes bakjes roomkaas met bieslook
- 1 Bosje Verse dille
- 2 Citroenen
Instructies
- Steek de bbq aan met de setup directe hitte, 200-250 graden.
- Controleer de zalm op graten en verwijder wanneer dit het geval is.
- Giet een beetje olie op de zalm en wrijf uit.
- Strooi nu een dun en gelijkmatig laagje Searub 05 over de zalm.
- Wanneer de bbq op temperatuur is plaats je het rookplankje (ongeweekt) op het grillrooster, wanneer deze rook af begint te geven mag de zalm erop.
- Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 45 graden (max. 50 graden). Doe dit met de deksel van de bbq dicht.
- Besmeer ondertussen de toastjes met een laagje roomkaas, hak de verse dille fijn en snijd de citroenen in parten.
- Wanneer de zalm klaar is neem deze van de bbq en laat 5-10 min staan.
- Verdeel de toastjes over een serveerplank/schaal.
- Pluk/trek de warm gerookte zalm met twee lepels uit elkaar en verdeel over de toastjes. Bestrooi met wat gehakte dille en plaats de citroen parten tussen de toastjes. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Daarbij bbq je niet op tijd maar op kerntemperatuur. Trek hier in ieder geval 1,5 uur voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Vervang de roomkaas voor een salade van hollandse garnalen, appelblokjes, augurkblokjes, aangemaakt met een beetje mayonaise. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Daarbij bbq je niet op tijd maar op kerntemperatuur. Trek hier in ieder geval 1,5 uur voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Variatietip:
Vervang de roomkaas voor een salade van hollandse garnalen, appelblokjes, augurkblokjes, aangemaakt met een beetje mayonaise. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.