Tonka Wildstoof

Tijdens het wildseizoen mag een Wildstoof gerecht natuurlijk niet ontbreken! Erg lekker met bijvoorbeeld wat verse friet en een klodder mayonaise.
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • DO (Dutch oven)

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Hertenpoulet
  • ½ Knolselderij
  • Winterpeen
  • 2 witte uien
  • 2 – 3 el Tonkarub 08
  • Flesje donker bier
  • Water

Instructies
 

  • Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte 160- 180 graden.
  • Was en snijd de knolselderij en peen in blokjes en snipper de ui.
  • Plaats de Dutch Oven op het grillrooster en doe hierin een scheut olie. Wanneer deze heet is bak je de Hertenpoulet even kort aan.
  • Als het vlees wat kleur heeft voeg jehier de gesneden groente aan toe. Bak even kort mee.
  • Voeg de Tonkarub 08, flesje bier en water aan toe. Genoeg water tot wanneer de ingrediënten net onder staan.
  • Doe de deksel op de pan en laat rustig pruttelen. (roer af en toe)
  • Wanneer na een paar uurtjes de groenten zacht zijn mag de deksel van de pan en laat nog een paar uur door pruttelen en daardoor inkoken.
  • Roer af en toe, wanneer het vlees uit elkaar valt en de groenten bijna niet meer te herkennen zijn is deze klaar.
  • Serveer met friet, rijst of brood. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
  • post het op onze socialmedia kanalen!

Notities

Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 6 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Tonkarub #08