TonkaRum Ananas
Drank doet het altijd goed in toetjes…Al sinds lange tijd is dit een succesnummer, makkelijk te maken, ook voor wat grotere gezelschappen!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Dutch Oven
Ingrediënten
- 1 Ananas
- Mates Gold Rum https://www.drinkwithmates.com/
- 1/2 pak Donkere Basterd suiker
- Water
- Tonkarub 08
- Kaneel/Vanille-ijs
- Slagroom.
Instructies
- Steek de bbq aan op 180 – 200 graden indirecte hitte.
- Maak de ananas schoon, snijd de ananas twee keer over de lengte, snijd de harten uit de vier parten. Snijd de vier parten nu over de lengte door. (Je hebt nu 8 stukken).
- Doe de ananas in de DO, vervolgens een flinke scheut Rum. (Uitschieten is niet erg in dit recept), ongeveer 1/3 van het pak bruine suiker, 2 el Tonkarub. Vul aan met koud water zodat de stukken ananas een vingerkootje onder staan.
- Zet de DO zonder deksel voor ongeveer 1-2 uur op de BBQ. Roer af en toe.
- Wanneer de tuin gevuld is met die lekkere geur en de ananas stukjes zacht zijn is het tijd om ze af te grillen.
- Serveer met een bol Ijs en slagroom. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,
- post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.