Tony Appel
De gepofte appel, een van de lekkerste bbq toetjes vinden wij, onze kinderen zijn er dol op! Aan onze Tonyrub #01 de schone taak om ook hier weer een feestje van te maken! Welkom bij de club TonyAppel!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup “Caveman Style”.
- Je favoriete houtskool.
- Appelboor.
- Dunschiller.
- Aluminiumfolie
- BBQ Tang / evt een hitte handschoen.
Ingrediënten
Groenteboer :
- 4 Jonagold of Elstar appels
Kruidenier:
- 50 gram Roomboter op kamertemperatuur
- 30 gram Pecannoten
- 1 el Rietsuiker
- 2 tl Kaneel gemalen
- 25 gram Rozijnen
- Bosje munt ter garnering
- Slagroom gezoet en tot yoghurt dikte geklopt
- Karamel-roomijs / Vanille ijs genoeg voor 4 bollen
Rub:
- 1/2 el Tonyrub #01
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan. Laat de kolen goed heet worden.
- Schil met de dunschiller de appels en verwijder m.b.v. de appelboor de klokhuizen.
- Hak de pecannoten fijn,doe ik een kom en meng met de boter, rietsuiker, rozijnen en de Tonyrub #01.
- TIP: makkelijkste is dit door te kneden met de handen.
- Maak 4 gelijke porties van het botermengsel en duw in iedere holte van de appel een portie.
- Leg vier stukken aluminiumfolie met hierop elk een appel, bestrooi elk met een halve tl kaneel. (Het is helemaal niet erg dat kaneel er naast valt, bij het inpakken zit hierdoor aan de onderkant van de appel ook wat kaneel.)
- Vouw de aluminiumfolie nu strak om alle appels heen en voorzie elke appel nogmaals van een laagje aluminiumfolie, nu zijn ze dus dubbel laags ingepakt.
- Wanneer de kolen wit heet zijn mogen de appels erop. Gebruik de bbq tang om de appels na een minuut of 5 even om te draaien. Afhankelijk van de grote van de appels zijn ze na 10 minuten klaar. Je kan dit controleren met behulp van een satéprikker, wanneer je weinig tot geen weerstand meer voelt zijn de appels klaar!
- Pak de appels uit en serveer de appels in een kommetje met een bol ijs, slagroom en garneer met een paar blaadjes munt! Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Variatietip:
Strooi en wat fijngehakte Bastogne koek overheen voor een lekker krokantje.
Klop het merg van een vanillestokje mee door de slagroom.
Week de rozijnen in je favoriete rum alvorens je deze door de boter doet. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Strooi en wat fijngehakte Bastogne koek overheen voor een lekker krokantje.
Klop het merg van een vanillestokje mee door de slagroom.
Week de rozijnen in je favoriete rum alvorens je deze door de boter doet. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.