Tony Bacon Jam
Een keer iets anders dan kruidenboter of chimichurri bij een lekker stuk vlees? Probeer eens onze Tony Bacon Jam!, op je boterham kan natuurlijk ook ;).
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Skillet/Pan.
- Weckpot /afsluitbaar bakje.
Ingrediënten
- 600 gram Gerookte plakjes ontbijtspek
- 100 ml Rum wij hebben Don papa rum gebruikt
- 1 el Honing
- 75 ml Balsamicoazijn
- 50 ml Water
- 2 Rode pepers fijngesnipperd
- 1 Grote rode ui fijn gesnipperd
- 80 gram Gelatine suiker
- 1 el Tonyrub 01
- 1 tl BeeHave 04
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup direct grillen 180-200 graden.
- Verwarm de skillet op het grillrooster totdat deze heet is en bak de gerookte ontbijtspek plakjes krokant en goudbruin, neem uit de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Bak vervolgens de ui, en rode pepers glazig en blus af met de rum. Voeg nu de balsamicoazijn, honing en water toe en breng aan de kook en neem de pan van de bbq en voeg direct de gelatine suiker, Tonyrub en BeeHave toe. Roer goed door.
- Hak de krokante spek fijn en voeg toe aan het rum mengsel en roer goed door.
- Zet nu de skillet terug op de bbq en breng aan de kook, laat al roerend nog 5-10 minuten door pruttelen.
- Neem de skillet van de bbq en giet/schep voorzichtig de TonyBaconJam in een pot waarin deze kan gaan afkoelen om jam dikte te krijgen.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Variatietip:
Varieer in rum of gebruik eens een andere peper. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Varieer in rum of gebruik eens een andere peper. Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.