Tony Cappuccino Donut

Peter van My Food Over The Years, weet wel wat lekker is. Check deze Tony Cappuccino Donut! Wat een traktatie! Bedankt voor de inspiratie en het recept!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Nagerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Donut bakvorm.
  • Cocktail/Saté prikker.

Ingrediënten
  

  • 150 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 400 gram bloem
  • 250 ml ice koffie espresso
  • Reep chocolade evt. met Chili
  • Rol vanille ijs om plakken van te snijden, anders een bol ijs.
  • Slagroom opgeklopt in spuitzak met kartelmondje
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 el Tony Rub
  • 1 Flesje chocolade saus
  • 2 el kristalsuiker
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup indirect op 190 graden.
  • Smelt de 150 gram roomboter en meng hier de 200 gram suiker door, laat het geheel rustig en al roerend smelten en oplossen.
  • Meng in een kom 400 gram bloem, zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el Tony Rub.
  • Voeg eieren toe en boter mengsel en de 250 ml Ice Coffee en mix tot glad beslag.
  • Voeg dan een eetlepel chocolade saus toe en roer tot de chocolade een mooi marmer effect geeft aan het beslag.
  • Vet de donut vormen goed in vul tot ongeveer de helft.
  • Bak ze nu af op de bbq, als de donut 2x zo groot oogt en je cocktail/saté prikker er droog uitkomt zijn je eerste donuts klaar!
  • Herhaal dit tot je beslag op is, en laat de donuts afkoelen op een rooster.
  • Meng nu de gewone suiker met 2 eetlepels Tony rub en een halve eetlepel cacaopoeder. Leg dit mengsel op een diep bord.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en dompel de donut 1 voor 1 in de chocolade, daarna in t suiker-Tony mengsel en laat ze afkoelen.
  • Als de chocolade weer hard is snijd je de donut doormidden, leg er een plak ijs tussen , slagroom er op en strooi wat cacaopoeder bovenop. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Tonyrub #01