
Tonyhawk
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
Boodschappenlijst: (voor vier personen)
Slager:
- 1 Tomahawk
Rub:
- 4 el Tonyrub#1
Instructies
Voorbereidingen dag van tevoren:
- Rub aanbrengen volgens “The Rub Club methode”:
- 1. Dep/droog het vlees eerst goed droog met keukenpapier.
- 2. Zout het vlees in (dit mag een keukenzout zijn) laat dit tenminste 30 min intrekken. Dit onttrekt namelijk vocht uit het vlees.
- 3. Spoel het stuk vlees af onder de kraan en dep/droog het vervolgens weer droog.
- 4. Breng de Rub ruim aan op de beide zijde van het stuk vlees.
- 5. Laat dit een nacht intrekken voor gebruik, anders minimaal 30 min intrekken.
- 6. Bij voorkeur niet grillen boven de 250 graden om te voorkomen dat kruiden en specerijen in de Rub verbranden.
- Aan de slag!
- Steek je bbq aan met de setup indirecte hitte tot 110 graden.
- Volg bovenstaande Rub methode volgens The Rub Club. (sla stap 5 over als je vandaag wilt genieten van je Tonyhawk 😉
- Wanneer de bbq op temperatuur is mag de Tonyhawk erop tot deze een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
- Er is een mooie bark ontstaan en de Tonyhawk mag van de bbq af en losjes worden ingepakt in aluminiumfolie om minimaal 15 minuten te rusten.
- Serveer de Tonyhawk, op een mooie plank of schaal. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.