Tonyhawk

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

Boodschappenlijst: (voor vier personen)

Slager:

  • 1 Tomahawk

Rub:

  • 4 el Tonyrub#1

Instructies
 

Voorbereidingen dag van tevoren:

  • Dep/droog het vlees eerst goed droog met keukenpapier.
  • Zout het vlees in (dit mag een keukenzout zijn) laat dit tenminste 30 min intrekken. Dit onttrekt namelijk wat vocht uit het vlees.
  • Spoel het stuk vlees af onder de kraan en dep/droog het vervolgens weer droog.
  • Breng een beetje olie aan op beide zijde, dit zorgt ervoor dat de rub beter blijft plakken. Schud de pot eerst even goed en strooi de Tonyrub gelijkmatig over beide zijde van de Tomahawk.
  • Laat minimaal 30 -45 min intrekken. Dit mag natuurlijk ook een dag van tevoren.
  • Aan de slag!
  • Steek je bbq aan met de setup indirecte hitte tot 110 graden.
  • Wanneer de bbq op temperatuur is mag de Tonyhawk erop tot deze een kerntemperatuur van 47 graden heeft bereikt. Breng de BBQ naar 200 graden (nog steeds indirecte hitte) en gaar nu tot een kerntemperatuur van 50-52 graden.
  • Er is nu een mooie bark (korst) ontstaan en de Tonyhawk mag van de bbq af . Laat het vlees onder aluminium folie (niet strak ingepakt) voor minimaal 10 minuten rusten.
  • Snijd het vlees op de draad in dunne plakjes en serveer de Tonyhawk, op een mooie plank of schaal. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Tonyrub #01