
Tonyhawk platter
Wil je een keertje lekker uitpakken? De Tonyhawk platter is dan een hele goede keuze, een feestmaal waar je gasten het nog lang over zullen hebben!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kerntemperatuurmeter.
- Frituur/oven/airfryer.
- Skillet/koekenpan.
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 Tomahawk
- 500 gram Wortels wij hebben voor een combinatie van witte, paarse en oranje gekozen
- 150 gram Padrons pepers.
- 1 zak twister fries naturel merk naar keuze
- Scheut olijfolie
- 2 el honing
- Zeezout grof
- Je favoriete saus voor bij de Friet
- Rub:
- 2 el Tonyrub 01
- 1 el Burnout 02
- 1 el Rub el Hanout 05
Instructies
- Rub aanbrengen :
- Dep het vlees eerst goed droog met keukenpapier
- Breng de rub aan op de beide zijde van het stuk vlees.
- Laat dit intrekken voor gebruik (minimaal 45 min).
- Bij voorkeur niet grillen boven de 180 graden om te voorkomen dat kruiden/specerijen en rietsuiker in de rub verbranden.
- Aan de slag!
- Steek je bbq aan tot 120 graden indirect.
- Dep je Tomahawk eerst goed droog, breng vervolgens aan iedere kant 1 el van de Tonyrub aan.
- Schrap of schil(dunschiller) de wortels, prik met de punt van je mes gaatjes in de wortels zodat de rub nog beter intrekt. Doe hierover de olijfolie, de honing en de Rub el Hanout 05 en meng dit goed door elkaar. Dek af en zet even weg/ Vaccumeren is ook nog een goede optie.
- Wanneer je bbq op temperatuur is mag de Tonyhawk erop tot een kerntemperatuur van 46 graden.
- De wortels hebben wij bij een kerntemperatuur van 40 graden naast de Tonyhawk gelegd.
- Bij een kerntemperatuur van 46 graden mag de bbq opgestookt worden (nog steeds indirect) tot een 180 graden. Keer hierbij de wortels en houd vervolgens wat in de gaten. (deze mogen eraf wanneer ze gaar zijn. (houd deze nog even warm door ze in aluminiumfolie in te pakken totdat de Tonyhawk klaar is.
- Wanneer de Tonyhawk een kerntemperatuur van 52 graden bereikt mag deze losjes ingepakt worden in aluminiumfolie en laat deze minimaal 15 minuten rusten.
- Bak ondertussen de twister fries goudbruin, strooi hier de Burnout 02 overheen en hussel goed door.
- Bak als laatste de Padron pepers enkele minuten met een scheut olijfolie in een hete skillet/koekenpan en doe hier op het laatst wat zeezout over.
- Serveer de Tonyhawk, wortels, Padron pepers en Twister Fries op een mooie plank of schaal…..wacht de complimenten van je tafelgenoten rustig af. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.