TonyPeer
Vraag ons niet hoe we hierop zijn gekomen maar dit is toch een partij verrassend lekker! Waarschijnlijk lag er nog een peer alleen in de fruitschaal en hebben de laatste reepjes spek in de koelkast deze omarmd. Probeer het eens, we zijn benieuwd wat jij ervan vindt!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Dunschiller.
- Satéprikker.
Ingrediënten
Slager:
- 8 gerookte lange rechte spekreepjes 2 per peer
Groenteboer:
- 4 Conference peren
Kruidenier:
- Cocktailprikkers
- 200 gram Gorgonzola / 4 bollen vanille ijs
Rub:
- 4 tl Tonyrub #1
Instructies
Aan de slag!
- Steek de bbq aan. Setup indirect 160 graden.
- Schil met een dunschiller de peren van onder tot boven.
- Strooi over iedere peer ongeveer 1 tl Tonyrub#1. Je kan de peer nog even voorzichtig door de rub rollen die er naast is gevallen.
- Wikkel 2 gerookte spekreepjes, elkaar iets overlappend, om iedere peer en zet vast met een paar cocktailprikkers.
- Plaats de peren nu op het grillrooster.
- Na ongeveer 40 min zijn de peren zacht en is de spek krokant. Prik af en toe met een satéprikker in een peer, wanneer je geen weerstand meer voelt is de peer klaar.
- Wil je de spek extra krokant? Haal de peren van de bbq en verhoog de temperatuur tot een 200 graden. Zet de peren dan nog even terug totdat de peer de gewenste kleur en krokantje heeft.
- Serveer de peer met een stukje gorgonzola of een bol vanille ijs. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.