TonyRibs
Chefs BBQ Table heeft weer een onweerstaanbaar recept bedacht met de Tonyrub 01. Dit recept heeft een mooie plek gekregen om onze site om dit recept met zoveel mogelijk mensen te delen. Weet wel aan welke visite je dit gerecht laat proeven want deze komen snel nog eens terug 😉
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Butcher paper
- Kwast.
- Kersen of appel rookhout
Ingrediënten
- 1 St. Louis sparerib
- Tonyrub
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- BBQ saus
- 2 handjes hazelnoten
- 2 handjes bacon krokant
- honing
Instructies
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100/110 graden.
- Haal de sparerib uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier.
- Verwijder het witte vlies aan de achterkant van de sparerib.
- Bestrooi de sparerib aan beide kanten met de Tonyrub.
- Leg het rookhout in de vuurhaard van de BBQ en leg de sparerib met de vleeskant naar boven op het rooster.
- Rook de sparerib 3 uur.
- Haal de sparerib na 3 uur van de BBQ en leg deze op een vel butcher paper. Besmeer de vleeskant van de sparerib met wat honing en vouw het butcher paper strak dicht.
- Leg de sparerib nu met de vleeskant naar beneden terug op de BBQ.
- Laat de sparerib nu 2 uur garen in de butcher paper.
- Haal na 2 uur de sparerib van de BBQ en haal hem voorzichtig uit de butcher paper.
- Snij tussen ieder botje de sparerib los, zodat je allemaal losse spareribs hebt.
- Wikkel iedere sparerib nu in een plakje spek.
- Leg de Spareribs terug op de BBQ voor 1 uur en smeer ze na 15 minuten voor de eerste keer in met BBQ saus.
- Snij ondertussen de hazelnoot en bacon krokant in kleine stukjes.
- Smeer de spareribs na 15 minuten nog een keer in met BBQ saus.
- Haal de spareribs na 1 uur van de BBQ en besmeer ze voor de laatste keer met BBQ saus.
- Bestrooi de ribs nu wat hazelnoot en bacon krokant.
- Serveer de spareribs op een plank, Enjoy!
Notities
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 6 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Voorbereidingen dag van tevoren:
Breng de Rub bij voorkeur een dag van tevoren aan.
Breng de Rub bij voorkeur een dag van tevoren aan.