
TonyStoofperen
Tony Stoof peren
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Dunschiller.
- DO (Dutch Oven) / stoofpan geschikt voor de oven.
Ingredients
Groenteboer :
- 10 – 15 Gieser Wildeman stoofperen ongeveer 1,5 kg
- 1 Sinaasappel
Kruidenier:
- 1 Kaneelstokje
- 3 Kruidnagel
- 2 Steranijs
Wijnhandel:
- 750 ml rode wijn / rode port Of een combinatie van beide
- Alcoholvrije variant:
- 750 ml Alcoholvrije rode wijn Verkrijgbaar bij
https://www.bensfavourites.nl/ - 200 ml Bessensap en leng dit aan met water.
Rub:
- 2 el Tonyrub #1
Instructions
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan. 180 graden directe hitte.
- Schil de stoofpeertjes met een dunschiller van onder tot boven. Laat het steeltje aan de peertjes zitten.
- Was de stoofperen onder stromend water en doe ze in de DO.
- Giet de wijn en/of port bij de stoofpeertjes tot ze net onder staan.(eventueel aanvullen met water).
- Snijd met een dunschiller of scherp mes de schil van de sinaasappel, probeer dit zo dun mogelijk te doen. De witte binnenkant van de schil is namelijk wat bitter.
- Doe sinaasappelschil, kaneelstokje, kruidnagel, steranijs en Tonyrub#1 erbij en breng het geheel met deksel op de DO aan de kook. Als de peren koken verlaag de temperatuur van de bbq iets zodat de stoofpeertjes zachtjes verder pruttelen. (Bbq reageert natuurlijk minder snel dan een fornuis, dus nu komen je pitmaster skills goed van pas!)
- Laat de peren 2 – 3 uur stoven tot deze mooi donkerrood zijn en schep ze halverwege even om. Laat de peren afkoelen in het vocht, zo trekt de smaak extra goed in de stoofpeertjes.
- Verwarm de peren in de het vocht om te serveren.
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notes
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.