TonyWentelteefje
Een van de lekkerste toetjes van de bbq! De combinatie van warm suikerbrood en fruit kan al bijna niet misgaan, zeker niet als je een bol ijs bij serveert!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer/Satéprikker.
- Skillet / Ovenschaal (ø 25 cm)
- Bakpapier.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 1 tl Tonyrub 01
- 225 gr suikerbrood
- 100 gram Seizoensfruit evt. diepvries
- Roomboter
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan naar 160 graden, stel deze in op indirecte hitte.
- Snijd het suikerbrood in blokjes,
- Kluts met een garde de eieren even door en doe er vervolgens de melk en Tonyrub erbij. Roer nog even goed door.
- Doe bij het eimengsel het gesneden suikerbrood en laat dit intrekken voor minimaal 30 minuten (een uur mag ook).
- Doe wat bakpapier in de skillet (of vet in) en doe hierin het suikerbrood eimengsel.
- Verdeel hierover het fruit en als laatste een paar klontjes roomboter.
- Zet nu de skillet/ovenschaal op het grillrooster voor 30 a 45 minuten.
- Controleer of de taart klaar is met een sateprikker (inprikken en wanneer deze er droog uitkomt is deze klaar) of bij een kerntemperatuur van 75 graden.
- De rest van The Club is erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.