TRC Bun

TRC Bun

Jouw hamburger of pulled pork verdiend toch ook een geweldig broodje?! Na lang testen hebben we een recept gemaakt die jou en je gasten helemaal wild maakt. Onze all time favourite!
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Totale tijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 12 Buns

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Tafel Mixer met deeghaak. (anders sterke handjes)
  • Kom
  • Schone theedoek.
  • Kwastje
  • Pizzasteen / bakplaat.
  • Bakpapier.
  • Aluminiumfolie
  • Huishoudfolie.

Ingrediënten
  

  • Groenteboer:
  • 1 Takje Rozemarijn
  • 1 Takje Tijm
  • Kruidenier:
  • 300 ml Volle verse melk
  • 9 gram Droge gist
  • 200 gram Iets kruimige aardappels.
  • 575 gram Patentbloem en wat extra om te bestuiven
  • 70 gram Rietsuiker
  • 1 Ei maat L
  • 90 gram Roomboter op kamertemperatuur
  • 60 gram Gerookte ontbijtspek
  • 1 el Grof zeezout
  • Rub:
  • 2 el Burnout #02

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Schil, kook en pureer de aardappels.
  • Verwarm de melk in een magnetron of steelpan en roer wanneer de melk warm is de droge gist erdoor. Dek dit af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Belangrijk: verwarm de melk maximaal tot 45 graden want anders “dood” je de gistcellen en zal je deeg niet rijzen.
  • Bak ondertussen de spek krokant uit en hak fijn.
  • Doe het melk met gistmengsel in de mengkom van de tafelmixer, doe hierbij de aardappelpuree, patentbloem, suiker, zout, Burnout rub#02 en ei toe.
  • Meng dit op lage snelheid totdat er een stevig en elastisch deeg ontstaat.
  • Voeg al draaiend stukje voor stukje de roomboter bij. Zorg hierbij dat de roomboter eerst goed is opgenomen voordat je de volgende stukjes toevoegt.
  • Wanneer het mengsel nog aan de wanden blijft plakken voeg er dan wat bloem toe.
  • Schraap de wanden af en toe schoon onder het draaien. Wanneer alle boter is opgenomen mag de uitgebakken en fijngehakte spek erbij en laat nog drie minuten draaien op middelhoge snelheid.
  • Dek de kom af met een schone licht vochtige theedoek en zet weg voor anderhalf uur op een warme plek om te rijzen. Deeg rijst het beste met een temperatuur van ongeveer 30 graden.
  • Bedek de pizzasteen/bakplaat alvast met bakpapier.
  • Na anderhalf uur is het tijd om de bollen te vormen, bestuif het aanrecht met wat bloem, stort het deeg uit de mengkom op het aanrechtblad en kneed enkele malen door. Verdeel nu het deeg in 12 stukken van ongeveer 100 gram d.m.v een weegschaal en maak hier bollen van. Plaats de bollen per vier en met enige tussenruimte op de pizzasteen/bakplaat en dek losjes af met huishoudfolie.
  • Laat de bollen nu nog een 45 min rijzen.
  • Steek de bbq aan. setup indirecte hitte 180 graden
  • Klop 1 ei los samen met 1 el water. Hak de Rozemarijn en tijm fijn.
  • Na een uur zijn de bollen weer wat gerezen, haal het folie eraf van de eerste vier af en bestrijk met het eimengsel. Bestrooi vervolgens met wat van de fijngehakte rozemarijn, tijm en grof zeezout.
  • Bak nu de Buns in 15-20 minuten af. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Burnout #02