TRC Chicken Kebab

Shalom aleichem , onze versie van de Chicken kebab met de Rub el Hanout in de hoofdrol. Lekker met bijvoorbeeld een bulgur/couscous salade!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 11 Spiezen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Keukenweegschaal.
  • Mengkom.
  • Houten spiezen (zonder spiezen zou evt. ook kunnen).
  • Steelpan
  • Kwast.

Ingrediënten
  

  • 800 gram Kipgehakt
  • 150 gram Gerookt ontbijtspek
  • 1 handje Verse peterselie
  • ½ el BeeHave 04
  • 1 el Rub el Hanout 05
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 1/2 el paneermeel
  • 1 Limoen in parten gesneden ter garnering/extra limoen voor de liefhebber

Glaze

  • 100 ml van je favoriete bbq saus wij hebben voor een met honey flavour gekozen.
  • 1 el Bruine basterd suiker
  • Sap van een halve Limoen

TRC Yoghurt dip:

  • 300 ml Turkse/griekse yoghurt.
  • 1-2 tenen knoflook geperst
  • 1 handje Verse peterselie fijngehakt
  • Paar takjes verse dille fijngehakt
  • 6 blaadjes verse munt fijngehakt
  • ½ el Rub el Hanout
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup direct grillen 180- 200 graden.
  • Week tijdens de voorbereidingen de houten prikkers in water.
  • Maak alvast de TRC yoghurt dip, meng alle ingrediënten in een kommetje en zet koud weg.
  • Snijd het gerookte ontbijtspek fijn en meng in een kom samen met het kipgehakt, knoflook, peterselie, paneermeel, BeeHave en Rub el Hanout.
  • Maak nu eerst ballen van 80 gram mbv een keukenweegschaal/verdeel in 11 ongeveer gelijke porties.
  • Knijp nu met de hand de gehaktballen om de houten prikkers tot een worst.
  • Meng alle ingrediënten van de Glaze in een steelpan en verwarm tegen de kook aan. zet warm weg.
  • Plaats de spiezen op het grillrooster en draai regelmatig.
  • Tip: Plaats wat aluminiumfolie onder de houten spiezen om verbranden te voorkomen) wanneer de kebab spiezen mooi gegrild en bijna klaar zijn breng je met behulp van een kwast de glaze aan op de kebab spiezen. Blijf nu regelmatig keren om te voorkomen dat de glaze verbrand. Wanneer deze mooi gekarameliseerd is zijn ze klaar. (Bij een kerntemperatuur van 70 graden weet je zeker dat ze gaar zijn).
  • Serveer The Rub Club Kebab spiezen met de partjes limoen en TRC yoghurt dip! Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Variatietip:
Met lams of gemengd gehakt zijn ze ook erg lekker!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord BeeHave #04, Rub el Hanout #05