TRC Cornbread

Cornbread vindt zijn oorsprong in de VS en is onmisbaar in een goed barbecue restaurant. Niet alleen wordt het bij de warme maaltijd geserveerd om de jus mee op te deppen, ook op een uitgebreide ontbijttafel ontbreekt het meestal niet om het laatste restje spekvet van het bord te vegen.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met de setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Skillet of ovenschaal/blik (diameter van +/- 20-25 cm).
  • Grote kom/ Staande mixer.
  • Satéprikker.

Ingrediënten
  

  • 200 gram Maismeel
  • 125 gram Bloem
  • 3 Eieren
  • 450 ml Griekse/volle yoghurt
  • 200 ml Zonnebloemolie
  • 100 gram Rietsuiker
  • 16 gram Bakpoeder
  • 1 tl Baksoda
  • 1,5 el Goosebumps 03
  • Klontje boter om in de vetten
  • Bloem om te bestuiven

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup indirect 160 graden.
  • Meng in de grote kom het maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en Goosebumps 03.
  • Kluts de eieren en meng deze beetje bij beetje met de volle yoghurt en de olie.
  • Maak een kuil in het midden van het droge mengsel en giet hierin het eiermengsel en roer vervolgens tot een stevig beslag.
  • Bestrijk de skillet/bakblik met boter en bestrooi met wat bloem./ bekleed met bakpapier. Stort hierin het beslag.
  • Plaats nu op het grillrooster en bak de cornbread voor 40 – 50 minuten gaar en goudbruin. Wanneer de satéprikker er schoon uit komt is deze gaar.
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Variatietip:
Probeer eens een van de andere rubs in dit recept!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Goosebumps #03