TRC CousCous Salade
Een lekkere salade met een arabisch tintje! Deze salade kan prima een dag van tevoren gemaakt worden, zo heb je nog meer tijd voor je gasten en de bbq!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Skillet.
- Mengkom.
- Saladeschaal.
Ingrediënten
- 1 Pak/zak CousCous
- 1 Aubergine
- 2 Teentje knoflook fijngehakt
- 3 Paprika´s stoplicht
- 1 Courgette
- ½ Komkommer
- 1 Grote rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 1 Pakje fetakaas in blokjes gesneden
- 1 Bosje munt ter garnering
- 1 Citroen de ene helft voor het sap, de andere helft in partjes gesneden
- Klontje boter en een scheut olie om in te bakken
- 1 el Rub el Hanout 05
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup directe hitte 200 graden.
- Snijd de aubergine, paprika’s, courgette en komkommer in kleine blokjes.
- Verhit de skillet op de bbq en bak in de boter en olie de aubergine even goed aan.
- Voeg de knoflook, paprika’s en courgette toe en bak even mee.
- Neem de skillet van de bbq en doe het groentemix in een mengkom, doe hierbij de komkommer, citroensap en de Rub el hanout 05 en meng goed door, laat dit vervolgens wat afkoelen.
- Bereid de couscous zoals aangeven op de verpakking.
- Wanneer de CousCous en de groentemix wat zijn afgekoeld (lauwwarm) meng je ze door elkaar in de mengkom.
- Schep de salade in een leuk bord/schaal en garneer af met de rode ui, Feta kaas, munt en partjes citroen. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.