TRC Creamy Thai Gamba

Snel, simpel en makkelijk aziatisch getint eenpansgerecht van de bbq!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Skillet / wok.
  • Houten pollepel.
  • Hitte/oven handschoenen.

Ingrediënten
  

  • 500 gram Gamba’s Wij hebben Gamba’s in schaal even over de rug ingesneden
  • 2 serehstengels gekneusd
  • 1 grote gele ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 350 gram peultjes gewassen
  • 150 gram wortel in plakjes gesneden
  • 1,5 el Thairub
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml kookroom
  • Sap van 1/2 limoen
  • scheut olie om in te bakken
  • Serveer gebakken pita’s/gekookte pandanrijst

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup direct hitte 180-200 graden.
  • Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt staan. Wanneer je Skillet/wok heet is het namelijk zo klaar!
  • Start met een goede scheut olie, wanneer deze heet is mag de ui, wortel en knoflook erbij en fruit deze aan.
  • Doe de Gamba’s en serehstengels erbij en bak deze voor 2 min mee.
  • Voeg de kokosmelk, kookroom en Thairub toe en roer door.
  • Wanneer de melk en room zijn toegevoegd blijf dan regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Breng aan de kook en voeg als laatste de peultjes, rode peper en sap van een halve limoen toe, roer door en laat nog even 1-2 minuten pruttelen met de deksel/dome dicht. Serveer met rijst/pita’s. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!

Notities

Variatietip:
Spicygreen 06 doet het ook super in dit gerecht!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord SpicyGreen #06, ThaiRub #07