TRC Creamy Thai Gamba
Snel, simpel en makkelijk aziatisch getint eenpansgerecht van de bbq!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Skillet / wok.
- Houten pollepel.
- Hitte/oven handschoenen.
Ingrediënten
- 500 gram Gamba’s Wij hebben Gamba’s in schaal even over de rug ingesneden
- 2 serehstengels gekneusd
- 1 grote gele ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 350 gram peultjes gewassen
- 150 gram wortel in plakjes gesneden
- 1,5 el Thairub
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml kookroom
- Sap van 1/2 limoen
- scheut olie om in te bakken
- Serveer gebakken pita’s/gekookte pandanrijst
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup direct hitte 180-200 graden.
- Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt staan. Wanneer je Skillet/wok heet is het namelijk zo klaar!
- Start met een goede scheut olie, wanneer deze heet is mag de ui, wortel en knoflook erbij en fruit deze aan.
- Doe de Gamba’s en serehstengels erbij en bak deze voor 2 min mee.
- Voeg de kokosmelk, kookroom en Thairub toe en roer door.
- Wanneer de melk en room zijn toegevoegd blijf dan regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
- Breng aan de kook en voeg als laatste de peultjes, rode peper en sap van een halve limoen toe, roer door en laat nog even 1-2 minuten pruttelen met de deksel/dome dicht. Serveer met rijst/pita’s. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Variatietip:
Spicygreen 06 doet het ook super in dit gerecht! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Spicygreen 06 doet het ook super in dit gerecht! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.