![](https://therubclub.nl/wp-content/uploads/2021/07/Danish-pp-1-500x500.jpg)
TRC Danish Pulled Pork
Het bekende Deense koffiebroodje met rozijnen en glazuur hebben we omgetoverd tot een hartig broodje van de bbq!. De overgebleven Pulled Pork heeft nu wel een hele lekkere bestemming gekregen!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Pizzasteen.
- Bakpapier.
- Kwastje
Ingrediënten
- Pulled Pork Leftovers
- Je favoriete bbq saus
- Croissantdeeg
- Handje rozijnen
- Geraspte kaas
- 1 ei losgeklopt met 1 el water
- ½ el BeeHave 04
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup indirect op 180 graden met pizzasteen.
- Leg een stuk bakpapier op het werkblad en rol hierop het croissantdeeg in zijn geheel op uit.
- Bestrijk het deeg met wat bbq saus m.b.v het kwastje.
- Verdeel de Pulled Pork (een dun laagje is voldoende), handje rozijnen, BeeHave 04 en geraspte kaas over het deeg.
- Rol het het deeg over de lengte op en snijd met een scherp mes in plakken van ongeveer 2,5 cm.
- Strijk in met het eimengsel m.b.v. een kwastje.
- Leg een stukje bakpapier op de pizzasteen en leg hierop de plakken (per 3 en iets uit elkaar) op de pizzasteen.
- Bak nu de TRC Danish Pulled Pork voor ongeveer 30 min op de bbq mooi goudbruin en gaar. Serveer op een leuke plank of schaal met eventueel nog wat leftovers coleslaw. Bestrijk eventueel als laatste de TRC Danish Pulled Pork met een beetje bbq saus. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Variatietip:
Varieer eens met een van onze andere rubs of probeer dit recept eens met pulled chicken! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Varieer eens met een van onze andere rubs of probeer dit recept eens met pulled chicken! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.