TRC Dynamite
Als dit geen knaller van een avond wordt weten we het ook niet meer…!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- LSS Appelhout Chunk/chips
- Kernthermometer. (niet vereist)
- Opbindtouw
- Kwastje
- 1 Sterretje
Ingrediënten
- 7 frikandellen wij hebben de diepvries van mora gebruikt
- 14 gerookte rechte spekrepen
- 1 el BeeHave
- GLAZE
- 150 ml Barbecuesaus
- 1 tl BeeHave 04
- Scheutje appelsap of cola
Instructies
- Steek de bbq aan met de setup indirect 110 graden.
- Rol iedere frikandel over de volledige lengte op in twee spekrepen.
- Bestrooi alle zijde van de spekfrikandellen met BeeHave 04.
- Voeg het appelhout toe aan de kolen en plaats de spekfrikandellen op het grillrooster.
- Rook de spekfrikandellen voor tenminste een half uurtje.
- Maak alvast de glaze. Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend tegen de kook aan.
- Bestrijk na het roken de spekfrikandellen aan alle zijde met de glaze.
- Verhoog de temperatuur nu indirect tot 200 graden of grill direct. Doe dit laatste voorzichtig. (Een frikandel is het lekkerst met een minimale kerntemperatuur 60 graden).
- Wanneer de glaze mooi gekarameliseerd is zijn de Dynamietstaven klaar.
- Ombind nu de 7 Dynamiet staven op twee punten m.b.v. het opbindtouw.
- TIP: gebruik 2 extra handjes.
- Serveer de TRC Dynamite op wat friet, zo kun je deze wat schuin leggen zodat het sterretje wat omhoog steekt.
- Steek aan en wacht op knal…! Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Bereidingstijd is lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.