TRC IPA mosselen

Mosselen van de bbq, misschien wel een van de snelste gerechten van onze recepten pagina. Geen bier of witte wijn maar IPA rub! Dit zorgt ervoor dat je je alcoholische versnapering gewoon lekker op kan drinken en je ook nog eens bijzonder lekkere mosselen eet!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

  • Je favoriete bbq met deksel set up direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Skillet / DO / Mosselpan

Ingrediënten
  

  • 2 kg Mosselen
  • Bosje peterselie fijngehakt
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 el Creme fraiche
  • Flinke scheut olie
  • 1,5 el IPA rub
  • Stokbrood/Friet

Instructies
 

  • Aan de slag!
  • Steek de bbq aan met de setup directe hitte 180-200 graden.
  • Was de mosselen goed en gooi degene weg die al open of kapot zijn. Verwijder eventueel de baarden. Laat uitlekken in een vergiet
  • Zet de skillet/pan op het grillrooster van de bbq, doe de olie in de pan wanneer deze heet is voeg je de knoflook hieraan toen bak even kort aan.
  • Doe nu de mosselen in de skillet/pan en roer direct door, strooi nu de IPA rub over de mosselen en roer/hussel goed door. Doe de dome/deksel van de bbq nu even ddicht. Na ongeveer een minuut mag de peterselie en de creme fraiche erbij en roer/hussel goed door.
  • Wanneer de mosselen open staan zijn ze klaar. Serveer met wat stokbrood/friet. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!

Notities

Varieer eens in rub, Porter rub of Goosebumps doen het ook erg goed in dit recept.!
Eventueel wat extra mossel-groenten en/of gebakken spekjes.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord Goosebumps #03, IPA rub #SE, Porter rub #SE