TRC Nacho Avocado Bomb
De TRC Nacho Avocado Bomb is een toffe snack of lunch met een Mexicaans tintje! Laat dat die zomer maar komen en verras je gasten met zo’n gave borrelplank waar je echt de Avocado Show mee steelt!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Kernthermometer
- Slagers Folie / Vershoudfolie.
- 2 (diepe) borden.
Ingrediënten
- 250 gram Rundergehakt
- 1 Avocado rijp/ready to eat
- 25 gram Geraspte kaas
- 1 Zak van je favoriete Nachos/Doritos
- 3 Eieren
- 1 Pot Tomatensalsa
- 2 el Burnout 02
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup indirect 160 graden.
- Doe het rundergehakt in een kom, doe hierbij de Burnout #02 en kneed goed door.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit, pel vervolgens de schil eraf.
- Vul de twee avocado helften met geraspte kaas op de plek waar de pit zat en druk tegen elkaar. (wanneer je een kleine pit aantreft kun je de avocado nog iets verder uithollen)
- Leg een stuk slagers folie /vershoudfolie op je werkbank , verdeel hier het gehakt in tweeën. en plet met de hand tot twee ovale plakken van ongeveer 2 cm dik.
- Leg de avocado op een van de twee helften en leg de andere plak gehakt over de avocado.
- Sla de folie nu om het gehakt heen en duw voorzichtig om de avocado heen. Wikkel het folie eromheen en rol voorzichtig over de werkbank. Zorg dat er geen naden in het gehakt zitten.
- Verkruimel de helft van inhoud van de zak nachos/doritos en leg in een diep bord.
- Kluts de eieren even door met een vork en giet in een diep bord.
- Haal nu de gehaktbal eerst door het ei en daarna door de nachos/doritos.
- Plaats de thermometer in de ….Bomb en leg deze op het rooster van de bbq tot een kerntemperatuur van 55 graden (dit duurt ongeveer 40 min.)
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.