TRC Okonomiyaki

Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. De naam is een samenstelling van ‘okonomi’ en ‘yaki’, wat vrij vertaald ‘gebakken/gegrild zoals je wilt’ betekent. Het gerecht wordt geassocieerd met de keukens van Kansai en Hiroshima, maar is in heel Japan populair.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Snack
Keuken Japans
Porties 6

Equipment

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Kernthermometer
  • Skillet / plancha / sizzling plate

Ingrediënten
  

  • 100 gram Bloem
  • 100 ml Afgekoelde bouillon groente, kip, dashi
  • 2 eieren
  • 100 gram gamba’s gepeld en fijngehakt
  • 1 el Thairub 07
  • 1-2 el Panko
  • 5 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
  • 150 gram Chinese kool fijn gesnipperd
  • Olie
  • Garnering
  • Okonomiyaki saus kant en klaar bij de Toko
  • Kewpie mayo kant en klaar
  • Nori zeewier of furikake mix
  • Bonito flakes

Instructies
 

  • Steek de bbq met de setup directe hitte op 200 graden.
  • Meng eerst alle ingrediënten voor het okonomiyaki beslag in een kom.
  • Klop eerst de eieren met een garde, doe vervolgens de bouillon, roer door.
  • Dan de bloem (beetje bij beetje), dan de rest van de ingrediënten, panko, chinese kool, gamba’s, Thairub 07 en lente-uitjes. Roer iedere keer even door wanneer je een nieuw ingrediënt toevoegt.
  • Het moet een dik beslag worden. Wanneer deze te dun is, voeg een combinatie van nog wat bloem en panko toe.
  • Zet je skillet op het grillrooster en verhit, Doe een scheut olie op de bakplaat/skillet. Schep hierop met een lepel/ijsschep een bol op de bakplaat/skillet en druk voorzichtig plat tot een dunne “hamburger”.
  • Bak voor 2 minuten aan een zijde en draai om, wanneer ze aan beide zijden goud tot donkerbruin zijn, zijn ze klaar. (of een kerntemperatuur van 65 graden)
  • Garneer naar smaak af met de kewpie mayonaise, lente-uitjes, okonomiyaki saus en eventueel bonito flakes. Enjoy!
  • Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post deze op onze socialmedia kanalen!

Notities

Bereidingstijd:
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Variatietip:
In deze Japanse pannenkoek kun je werkelijk alles in of doen, spekrepen, pulledpork, pulledchicken of gewoon vegetarisch door het gebruik van diverse fijngesneden groenten. Super makkelijk om de groentenlade mee leeg te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Trefwoord ThaiRub #07