TRC Paella
Bij bbqen denk je misschien niet meteen aan het bekendste gerecht van Spanje… Paella! Daarom des te leuker om je gasten met deze grote pan vol lekkers te verrassen! Een glaasje Sangria erbij en het feest is compleet, Ole!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Houten pollepel.
- Paella pan (46 cm doorsnee)/ grote lage koekenpan.
- Bakblik / mosselpan / skillet.
Ingrediënten
- 1 kg Paella rijst
- 700 gram Kippendijen
- 12 Black Tiger garnalen
- 2 kg Mosselen
- 1 liter Kippenbouillon
- 1 liter Water
- 4 el Goosebumps 03
- 1 tl Saffraan
- 1 Ui
- 450 gram Doperwten diepvries
- 5 tenen Knoflook
- Scheut witte wijn
- Bosje verse peterselie fijngehakt
- Olijfolie om in te bakken
- 2 Citroenen in partjes gesneden
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup direct grillen 200 graden.
- Was de mosselen en verwijder eventueel de baarden.
- Snijd de kip in stukjes/blokjes, snipper de ui, hak de 4 tenen knoflook fijn en snijd de chorizo in kleine stukjes.
- Plaats de pan boven de hete kolen en doe een flinke scheut olijf in pan en fruit de ui aan, voeg vervolgens de chorizo toe en bak even mee. Voeg als laatste de 4 tenen fijngehakte knoflook en de stukjes kip toe en bak mee.
- Wanneer de kip rondom wat aangebakken is voeg je de rijst toe, (controleer van tevoren even of de rijst gewassen moet worden) en roer goed door. Door het aanbakken van de rijst gaat de korrel iets open staan waardoor de bouillon nog beter wordt opgenomen, dit hoeft maar 1- 2 minuten.
- Voeg nu 1 liter kippenbouillon, 1 liter water, Goosebumps 03 en de saffraan toe en roer goed door. Roer regelmatig met de houten lepel over de bodem om eventuele aanbaksels los te maken.
- Wanneer de paella rijst bijna gaar / al dente is, neem je de pan van het vuur om vervolgens de diepvries doperwten toe te voegen. Hierdoor koelt de paella wat af maar gaart nog rustig verder. Zet even apart weg (afdekken is niet nodig)
- Verhoog de temperatuur van de bbq nu naar 200 graden, nog steeds direct grillen.
- Grill nu de Black Tiger garnalen gaar, 2-3 minuten per kant en zet even apart weg.
- Bak nu de gewassen mosselen in een bakblik/pan/skillet, met wat olie, 1 teen fijngehakte knoflook, blus af met een scheut witte wijn en een handje (⅓ van het bosje) peterselie. Wanneer alle mosselen open staan zijn ze klaar. (de eventueel dicht gebleven mosselen gooi je weg) Zet apart.
- Verlaag de temperatuur van de bbq wat naar 160-180 graden.
- Zet de Paella terug op bbq, voeg eventueel een klein beetje water toe wanneer deze wat lastig door roert. Het mag wat smeuïg zijn. Verwarm voor nog ongeveer 5 min en roer met enkele regelmaat door, wederom weer goed over de bodem roeren.
- Leg/rangschik de gegrilde Black Tiger garnalen en de helft van de mosselen op de paella.
- Garneer af met de rest van de peterselie en partjes citroen. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.