TRC Panzanella
Broodsalade een bekende salade die zijn oorsprong kent uit Italië. Beter bekend als de Panzanella. Makkelijk, lekker en eindeloos in te variëren!
Equipment
- Benodigdheden:
- Je favoriete bbq mag even uit blijven voor dit recept.
- Ruime slakom.
Ingrediënten
- 1 Ciabatta/focaccia liefst oud, als je dit niet hebt, scheur dan een verse ciabatta/focaccia in stukken en bak zo’n 10-15 min. op 175 graden in de oven, zonder olie.
- 2 el Rode wijnazijn
- 4 Trostomaten
- ½ Komkommer
- 1 Kleine rode ui
- 15 gram Verse basilicum
- 5 el Olijfolie extra vierge goede kwaliteit
- 1 tl BeeHave 04
Instructies
- Aan de slag!
- Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen.
- Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met de rode wijnazijn.
- Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de rode ui in halve ringen en scheur de basilicum grof.
- Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie extra vierge en de
- Beehave 04. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze social media kanalen!
Notities
Variatietip: Ook lekker met wat mozzarella/burrata en/of een handje uitgelekte kappertjes of olijven. De Spicygreen 06 gaat ook super in deze salade.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.