TRC Porter Oesters
Het oesterseizoen is alweer even van start! Wist je dat Porter bier of Guinness een gouden combinatie zijn samen met een oester? Laten wij nou een Porterrub in ons assortiment hebben voor deze fijne delicatessen!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Skillet/Bakplaat
- Oestermes
- Rasp
Ingrediënten
- 12 oesters Wij hebben stoere robuuste Zeeuwse creuses gebruikt
- Parmezaanse kaas
- Geraspte belegen kaas
- ½ el Porter rub
Instructies
- Aan de slag!
- Steek de bbq aan met de setup indirect 300 – 350 graden.
- Maak de oesters open, giet het oestervocht iets af en leg de oesters (nog in de schelp) op een schaal/bakplaat.
- Strooi een beetje Porterrub over iedere oester.
- Verdeel nu de geraspte belegen kaas over de oesters en rasp vervolgens nog wat Parmezaanse kaas erover. Er mag best ruim kaas op liggen omdat de kaas nog gaat smelten.
- Plaats de oesters in een skillet/bakplaat en plaats deze ca. 5 minuten op het rooster in de bbq om te gratineren. Ze zijn klaar wanneer de kaas gesmolten is en er goudbruin korstje is ontstaan.
- Schik de oester op een mooie serveerschaal eventueel op wat zout of zeewier en serveer direct. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Variatietip:
Een klein beetje knoflook-peterselie roomboter voor dat de kaas erover gaat is ook erg lekker! Wil je een nog krokanter korstje? Voeg dan een beetje panko (broodkruim) toe aan de geraspte kaas. Varieer eens met een andere rub, SpicyGreen 06 doet het ook super in dit recept! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.
Een klein beetje knoflook-peterselie roomboter voor dat de kaas erover gaat is ook erg lekker! Wil je een nog krokanter korstje? Voeg dan een beetje panko (broodkruim) toe aan de geraspte kaas. Varieer eens met een andere rub, SpicyGreen 06 doet het ook super in dit recept! Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.