TRC Prei Cake
Een bekend bbq recept is de kippendijen cake van de BBQ, wij hebben een leuke variant op gemaakt. Iets meer groente maar daarom niet minder lekker!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup direct/indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Kernthermometer
- Mengkom.
- Bolzeef/vergiet
- Kookpan
- Cakeblik (+/- 30 x 10 x 7cm)
- Friteuse
Ingrediënten
- 3 – 4 Dikke preien
- 1,2 kg Kippendijen
- 125 gr maïs uit blik
- 125 gr Doperwten
- 1 grote winterpeen in stukjes gesneden
- 1 – 2 el Spicygreen 06 Beetje afhankelijk hoeveel je van pittig houd
- Scheutje olie
- Zak spinazie gewassen
- 100 gr ongezouten Cashewnoten geroosterd
- 1 – 2 limoenen in partjes
- Aardappelkroketjes
Instructies
- Snijd de Kippendijen in blokjes en meng hierdoor de Spicygreen 06.
- Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte met een temperatuur van 150-160 graden.
- Was de prei en snijd het onderste stukje eraf, snijd vervolgens het donkergroene gedeelte eraf waarbij je de prei zo lang mogelijk houd.
- Snijd de prei nu over de lengte doormidden en pel de prei af, houd daarbij de mooie grote buitenste repen apart. Snijd rest van de prei in kleine reepjes.
- Frituur de reepjes op 180-190 graden totdat ze goudbruin en krokant zijn, laat goed uitlekken en afkoelen op keukenpapier en zet apart weg.
- Zet een ruime kookpan op met water en breng aan de kook en doe hierin de buitenste bladeren van de prei totdat deze buigzaam worden, haal de prei uit het kokend water en spoel even onder de koude kraan af en laat goed uitlekken.
- Meng de gesneden wortel, maïs en doperwten met elkaar, doe vervolgens de gesneden kippendijen erbij en roer nog even goed door.
- Vet het cakeblik in met een scheutje olie. Leg hierin de prei dakpansgewijs neer waarbij je de bladeren elkaar voor de helft laat overlappen. Zorg daarnaast ook dat de prei aan weerszijden over het cakeblik hangt.
- Vul nu het cakeblik met het groente kipmengsel en klap de prei die over de randen van hangt naar binnen over de kip.
- Plaats de Prei Cake nu op het grillrooster voor ongeveer 45 – 60 minuten, bij een kerntemperatuur van 75 graden is de Prei Cake klaar.
- LET OP! Er komt nog wat vocht en vet vrij bij het bakken, giet dit eerst voorzichtig af alvorens je de cake stort.
- Neem een mooie schaal op plank en leg hierop ruim wat rauwe gewassen spinazie, hierop de cake en garneer eromheen af met de cashewnoten en limoen. Bovenop de gefrituurde prei. Serveer de met gefrituurde aardappelkroketjes. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 2 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.