
The Rub Club Satay
Breng de authentieke smaken van Zuidoost-Azië rechtstreeks naar jouw (buiten)keuken met deze Satay van The Rub Club! Dit gaat een verzoeknummertje van de visite worden 😉 Selamat makan!
Equipment
- Je favoriete bbq met indirect + directe zone grillen./ Grillpan
- Je favoriete houtskool.
- Aanmaak Wokkel/blokje
- Aansteker of lucifer
- Aluminiumfolie
- Saté stokjes/prikkers (geweekt in water)
Ingrediënten
- 800 gram kippendijen in kleine blokjes gesneden
- Voor de marinade:
- 25 gram Satay Rub 06
- 2 cm verse gember geraspt/zeer fijn gehakt
- 2 tenen verse knoflook geraspt/zeer fijn gehakt
- 2 el sojasaus
- 1 tl Sambal (wij gebruiken oelek)
- Flinke scheut Ketjap Manis
- 2 tl Sesamolie
- 1 Citroen sap en zeste
Instructies
- Aan de slag!
- Voor het allerbeste resultaat laat je de kipblokjes 8 – 12 uur marineren!.
- Bereid de BBQ voor op direct en indirect gebruik, 200 graden. Je kan hierbij kiezen voor het gebruik van de kolenmand verdeler, zodat je enkel en alleen onder de directe zijde hete kolen hebt. Vul die helft van de mand lekker vol met houtskool.
- Rijg de kip aan de stokjes, grill ze direct boven de kolen. Leg de stokjes hierbij boven de indirecte kant, wat voorkomt dat ze zwart worden, een stuk aluminiumfolie onder stokjes kan ook hulp bieden.
- Wanneer de satay rondom mooi gegrild zijn, zijn ze klaar. (Kertemperatuur van 72 graden).
- Serveer met je favoriete sataysaus. Enjoy!
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie, post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Variatietip: Kies voor een ander stukje vlees zoals varkenshaas, rund, lam of geit om je satay mee te maken.
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.