TRC Spareribs Low & Slow
Spareribs van de bbq behoren tot de klassiekers. Hier worden je tafelgasten dol gelukkig van en die ga je zeker vaker zien nadat je ze hebt laten kennis maken met dit recept en jouw bbq skills!
Equipment
- Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
- Je favoriete houtskool.
- Rookhout: LSS Kersenhout chips
- Marinade kwast
- Butcherspaper/ Aluminiumfolie.
- Kernthermometer
- Spareribs Rek.
Ingrediënten
- 4 Spareribs
- Roomboter over de lengte gesneden in 4 plakken van ongeveer 1 cm
- 4 el Bruine suiker
- BeeHave 04
Instructies
- Steek de bbq aan met de setup indirecte hitte op 110-120 graden.
- Plaats het rookhout net naast de hete kolen en plaats daarna de ribben op het grillrooster, gebruik hiervoor indien nodig het rekje.
- Check zo nu dan de kerntemperatuur. Bij 74 graden mogen ze eraf en zijn ze klaar om in te pakken.
- Leg een stuk Butcherspapier op het werkblad, leg hierin de rib met de holle kant naar boven, leg hierin een plak boter en een el bruine suiker en pak in.
- Doe dit met alle ribben.
- Plaats ze nu ingepakt terug op het grillrooster, ze zijn klaar bij 88-92 graden (je kunt eventueel even voelen of de botjes loskomen, dan weet je het zeker)
- Wij en de rest van TRC zijn erg benieuwd naar het resultaat van jouw creatie,post het op onze socialmedia kanalen!
Notities
Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 4 voor uit (dit is incl. baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!
Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.